Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 11. 2017,
8.17

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL

Sobota, 11. 11. 2017, 8.17

6 let, 5 mesecev

Liga NHL, 10. november

Vratar Braden Holtby prišel do 200. zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Braden Holtby | Foto Reuters

Foto: Reuters

V noči na soboto so v ligi NHL igrali sedem tekem. Washington Capitals so na domačem ledu premagali Pittsburgh Penguins z izidom 4:1. Velik uspeh pa je dosegel vratar Washingtona Braden Holtby, ki je dosegel 200. zmago.

Bradnu Holtbyju je 200. zmago uspelo doseči v 319 tekmah. Edini, ki mu je to uspelo v manj tekmah, je legendarni Ken Dryden. Ta je za 200 zmag potreboval 311 tekem. Braden Holtby je na tej tekmi ubranil 27 strelov na gol in bil eden od najbolj zaslužnih za zmago Washingtona.

"Še vedno igra na visoki ravni. To je tudi razlog, da tako hitro prideš do 200.zmage," je po tekmi povedal Barry Trotz, trener Washingtona. Za Washington Capitals so v polno zadeli Carlson, Oshie, Stephenson in Vrana, edini zadetek za goste pa je dosegel Kessel.

Poslastico v Stockholmu dobili Ottawa Senators

Hokejisti Ottawa Senators so se v okviru promocije severnoameriške lige NHL na stari celini v Stockholmu pomerili s Colorado Avalanche. Kar 13.400 ljubiteljev hokeja v dvorani Ericsson Globe ni bilo razočaranih, saj je tekmo odločil šele podaljšek, v katerem so bili spretnejši hokejisti Ottawe, ki so z golom Marka Stona domov odnesli zmago s 4:3.

Stone je enkrat zadel že v rednem delu, nato pa je na prvi od dveh tekem rednega dela sezone v švedski prestolnici po 59 sekundah podaljšane igre zadel še odločilni gol za zmago, svoj enajsti zadetek to sezono. Po enkrat sta se pri senatorjih med strelce vpisala še švedski branilec Fredrik Claesson in Christopher DiDomenico, za hokejiste iz Kolorada pa so bili uspešni Nail Yakupov, Alexander Kerfoot in Nathan MacKinnon.

"Poleti sem opravil dobre priprave, veliko sem delal za fizično moč, veliko sem se gibal in ves čas igral hokej. To se mi zdaj obrestuje," je po tekmi menil Stone in dodal: "Celotna naša ekipa odlično igra v napadu, vsak na ledu ve, kaj je njegova naloga."

To je prvič po letu 2011, da so tekme rednega dela sezone NHL v Evropi. Ekipi se bosta v okviru globalne turneje NHL v Stockholmu pomerili še danes zvečer. Gledalci so ves čas obračuna navdušeno navijali za obe ekipi; obe imata za kapetana švedska hokejista. Kapetan Colorado Avalanche je Gabriel Landeskog, kapetan Ottawa Senators pa Erik Karlsson. Poleg njiju je bilo na ledu še kar nekaj švedskih igralcev, tako da so lokalni navijači prišli na svoj račun.

Liga NHL, 10. november:

Stockholm: Colorado Avalanche : Ottawa Senators 3:4*
Kerfoot, MacKinnon, Yakupov; Claesson, DiDomenico, Stone (2)

Toronto Maple Leafs : Boston Bruins  3:2*
Marleau, J van Riemsdyk (2); Bergeron, Pastrnak

Columbus Blue Jackets : Carolina Hurricanes 1:3
Dubinsky; McGinn, Staal (2)

Vegas Golden Knights : Winnipeg Jets 5:2
Karlsson (2), Neal, Perron, Sbisa; Laine, Lowry

Buffalo Sabres : Florida Panthers 1:4
Okposo; Barkov, Dadonov, McCoshen, Trocheck

Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 4:1
Carlson, Oshie, Stephenson, Vrana; Kessel

Dallas Stars : New York Islanders 5:0
Janmark, Klingberg, Lindell, Smith, Spezza

Ne spreglejte