Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2019,
18.16

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Natisni članek

HDD Sij Acroni jesenice Anže Pogačar Jure Leben

Četrtek, 9. 5. 2019, 18.16

4 leta, 11 mesecev

Negotovost tudi na Jesenicah

Predsednik se tokrat nepreklicno poslavlja. Na njegovo mesto nekdanji okoljski minister?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Anže Pogačar | Anže Pogačar po petih letih zapušča mesto predsednika HDD Sij Acroni Jesenice. Kdo ga bo nasledil? | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Anže Pogačar po petih letih zapušča mesto predsednika HDD Sij Acroni Jesenice. Kdo ga bo nasledil?

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pretresi v ljubljanskem klubu HK SŽ Olimpija po izredno uspešni sezoni manjše presenečenje, so na Jesenicah pričakovane. Po finalu državnega prvenstva je odšel trener Marcel Rodman, zdaj pa se "nepreklicno umika" še predsednik Anže Pogačar, ki je slovo od kluba napovedoval že nekaj časa. Železarji pa zavračajo pisanje nekaterih medijev, ki so poročali, da bo novi predsednik nekdanji okoljski minister Šarčeve vlade Jure Leben.

Miha Butara
Sportal Predsednik Olimpije verjame, da si direktor lahko še premisli

Jeseničani so v tej sezoni ostali brez slovenskega pokala in naslova državnih prvakov. Oba so vzeli njihovi večni tekmeci iz Ljubljane, ki so osvojili tudi Alpsko ligo, v kateri so železarji prišli do polfinala. "Sezone ne moremo oceniti kot uspešne," nam je takoj po finalu državnega prvenstva priznal predsednik kluba Anže Pogačar, ki bo zdaj to mesto zapustil. Po zadnji tekmi sezone se je poslovil tudi trener članske ekipe Marcel Rodman.

tomaž vnuk
Sportal Pretresi v Tivoliju: Tomaž Vnuk odstopil, o nadaljnjih korakih prihodnji teden

Bo Jesenice prevzel nekdanji minister Jure Leben?

Bo predsedniški stolček jeseniškega kluba zasedel nekdanji okoljski minister Jure Leben?   | Foto: STA , Bo predsedniški stolček jeseniškega kluba zasedel nekdanji okoljski minister Jure Leben? Foto: STA , Slovenske podprvake tako do začetka priprav na novo sezono čaka iskanje dveh ključnih mož, športni časnik Ekipa pa je poročal, da naj bi mesto predsednika kluba HDD Sij Acroni Jesenice zasedel Jure Leben, nekdanji minister za okolje in prostor v vladi premierja Marjana Šarca, ki je odstopil po aferi z maketo za drugi tir Divača–Koper.

Jeseničani so danes te "nepreverjene informacije" zavrnili kot "neresnične in škodljive" ter na svoji spletni strani objavili kratko izjavo za zdaj še predsednika Pogačarja: "Glede na nekatera današnja namigovanja v medijih, da je novo vodstvo ekipe HDD Sij Acroni Jesenice s predsednikom na čelu že znano, lahko povem, da te trditve ne držijo. Resničen pa je podatek, da se sam nepreklicno umikam z mesta predsednika, zato zelo aktivno iščemo osebo, ki bo pred začetkom nove sezone prevzela krmilo kluba in jeseniškemu hokeju omogočila stabilno delovanje v prihodnosti. V tem trenutku konkretnih odgovorov še ne moremo podati, saj pogovori s potencialnimi kandidati še niso zaključeni. Odločitev, kdo bo novi predsednik društva, bo padla po glasovanju članov društva na občnem zboru, ki ga bo vodstvo sklicalo v prvem tednu meseca junija."

Jure Leben
Novice Kako se je čudežni deček SMC spet znašel med tnalom in nakovalom?

"Žal to ni več tako, kot je bilo včasih, ko je bila ta funkcija častna in v ponos"

"Žal to ni več tako, kot je bilo včasih, ko je bila ta funkcija častna in v ponos. Zdaj zahteva veliko truda, dela in odrekanja prostemu času." | Foto: Vid Ponikvar "Žal to ni več tako, kot je bilo včasih, ko je bila ta funkcija častna in v ponos. Zdaj zahteva veliko truda, dela in odrekanja prostemu času." Foto: Vid Ponikvar Jesenice se zadnja leta spopadajo z velikimi finančnimi težavami, novega predsednika kluba, kdor koli že bo, čaka težko delo. "V določenem obdobju je bilo težko, nekatera izplačila so zamujala, a zdaj bo to urejeno. Smo društvo, nismo odvisni le od sebe, temveč od pokroviteljskih sredstev. Včasih se kje kaj zatakne," nam je pred tedni povedal Pogačar, razočaran nad pomanjkanjem interesentov za njegovo nasledstvo: "Žal to ni več tako, kot je bilo včasih, ko je bila ta funkcija častna in v ponos. Zdaj zahteva veliko truda, dela in odrekanja prostemu času. Verjamem in upam, da se bo v prihodnosti našel nekdo, ki bo z vezami in poznanstvi lahko odprl kakšna dodatna vrata, morda pripeljal več finančnih sredstev, da se bo lahko ta zgodba nadgradila. Sem večni optimist, če ne bi bil, bi bilo težko. Verjamem, da se bo hokej na Jesenicah še igral."

Tako kot v Ljubljani se tudi na Jesenicah obeta vroče hokejsko poletje.

Preberite še:

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma
Sportal Marcel Rodman zapušča Jesenice, predsednik upa na nekoga, ki bi odprl dodatna vrata #video

 

Jure Leben
Novice Od sendviča do Jureta Lebna: nevarna Šarčeva igra visokih standardov #analiza
HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma
Sportal Po "fantastični sezoni" ližejo rane in sanjajo o avgustovskem finalu #video
Slovenija Litva svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Kazahstan
Sportal Apel k spremembam: Bili smo dvakrat na OI, v pogojih pa stagniramo
Anže Kopitar SP 2019
Sportal Morda pa je imel Kopitar prav
Ne spreglejte