Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2024,
17.14

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Robert Golob vlada Jure Leben

Ponedeljek, 10. 6. 2024, 17.14

1 teden, 2 dneva

Jure Leben v Golobov kabinet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Gibanje Svoboda, Jure Leben | Nekdanjemu okoljskemu ministru in kandidatu Gibanja Svoboda na letošnjih volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament Juretu Lebnu ni uspel preboj v Evropski parlament, ga je pa vlada na današnji dopisni seji imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. | Foto STA

Nekdanjemu okoljskemu ministru in kandidatu Gibanja Svoboda na letošnjih volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament Juretu Lebnu ni uspel preboj v Evropski parlament, ga je pa vlada na današnji dopisni seji imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade.

Foto: STA

Vlada je nekdanjega okoljskega ministra in kandidata Gibanja Svoboda na letošnjih volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament Jureta Lebna na današnji dopisni seji imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Zadolžen bo za okolje, prostor, podnebje in dialog z nevladnimi organizacijami, so sporočili z vlade.

Leben, ki mu na volitvah ni uspel preboj v Evropski parlament, bo tako sodeč po področjih, ki jih bo pokrival, med drugim očitno zadolžen tudi za nekatere naloge, ki jih je do nedavnega opravljala Maksimiljana Polak. Ta je kabinet premierja Goloba zapustila sredi maja.

V Golobovem kabinetu so državni sekretarji trenutno še Maša Kociper, ki je zadolžena za odnose z DZ, Igor Mally, ki je zadolžen za evropske zadeve, Nataša Lužar, ki bdi nad medgeneracijskim dialogom in stanovanjsko politiko, Vojko Volk, ki pokriva mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, in Danijel Levičar kot državni sekretar za nacionalni jedrski program.

Kabinet bo kmalu zapustila Melita Župevc, ki je bila kot državna sekretarka zadolžena za strateško komuniciranje, predsednica republike pa jo je na predlog vlade pred dnevi imenovala za vodjo slovenskega predstavništva pri ZN in drugih mednarodnih organizacijah na Dunaju.

Robert Golob
Novice Golob: Ponosen sem na Slovence in Slovenijo #video
Novi poslanci EU
Novice Luka Lisjak Gabrijelčič: Novega obraza ni in menim, da ga še nekaj časa ne bo.
Matej Tonin
Novice Bo NSi dobila novo vodstvo? "S Toninom niso dosegli nekega velikega preboja."
Ne spreglejte