SiolNET. Sportal Hokej
1,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger
HDD Sij Acroni Jesenice po sezoni

Marcel Rodman zapušča Jesenice, predsednik upa na nekoga, ki bi odprl dodatna vrata #video

1,99

termometer

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma | Hokejisti HK SŽ Olimpija so v četrtek na drugi finalni tekmi izničili prednost dveh jeseniških zadetkov in se razveselili trojne krone - osvojili so pokalni, alpski in državni naslov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Hokejisti HK SŽ Olimpija so v četrtek na drugi finalni tekmi izničili prednost dveh jeseniških zadetkov in se razveselili trojne krone - osvojili so pokalni, alpski in državni naslov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Zelo sem razočaran, nič pametnega ne znam v tem trenutku povedati. O tem finalu bom še malo razmislil," je po porazu na odločilni finalni tekmi domačega prvenstva z Olimpijo dejal trener Jesenic Marcel Rodman, ki uradno o tem, da odhaja iz društva, v četrtek še ni želel govoriti, danes pa je to v izjavi za javnost potrdil. Kapetan železarjev Andrej Tavželj, ki pravi, da mu motivacije za igranje ne manjka, je športno čestital zmajem, predsednik Anže Pogačar pa je pogledal v prihodnost jeseniškega hokeja.

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma Sportal Olimpija po preobratu do trojne krone: Ta ekipa je "nora"!

Za Jeseničani je turbulentna sezona. Že začela se je s selitvijo igralcev v Olimpijo. Nekateri nekdanji igralci niso sodili v vizijo trenerja Gabra Glaviča, o čemer javno niso želeli govoriti, se je pa po tivolskih hodnikih slišalo marsikaj, tako da so se na koncu znašli v zeleno-belem dresu. Na Gorenjskem je nato decembra prišlo do trenerske menjave.

Glaviča je zamenjal trenerski novinec Marcel Rodman in nekaj mesecev čakal, da so varovanci ponotranjili njegov sistem. V zadnjih dveh mesecih so igrali drugače, bili vse do konca polfinalne serije Alpske lige v igri za finale, a na odločilni tekmi klonili pred Pustertalom.

Ostalo jim je upanje na ubranitev domače lovorike. Po polovici ekspresnega finala, ki so ga igrali po sistemu boljši z dveh tekem, so vodili s 4:2 in imeli na odločilni četrtkovi tekmi pred zadnjo tretjino ob izenačenju 2:2 vse niti v svojih rokah. A Olimpija je priredila preobrat, slavila s 5:2 in osvojila trojno krono – pokalni naslov, alpski naslov, državni naslov.

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma Sportal Po "fantastični sezoni" ližejo rane in sanjajo o avgustovskem finalu #video

Dolgo časa iskal pozitivno energijo

"Razumljivo sem razočaran. Prva tretjina je bila dokaj slaba. Vedeli smo, kako agresivna je Olimpija z igralcem manj, a smo bili v reakcijah prepočasni. Dobro smo odigrali drugih deset minut druge tretjine, pred zadnjo tretjino smo si rekli, da želimo zmagati, da ne gledamo na rezultat 2:2. A zaigrali smo drugače, Olimpija je bila boljša. In ko pogledamo na koncu, je Olimpija zasluženo zmagala, tako da ji lahko le čestitam," je po porazu v finalu državnega prvenstva dejal Rodman, ki bo popolno analizo finala opravil v prihodnjih dneh.

"Zagotovo to, da smo izgubili odločilno tekmo proti Brunicu, ni najbolje vplivalo na nas, tako da morda te zmagovalne miselnosti proti Olimpiji spet ni bilo toliko." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Zagotovo to, da smo izgubili odločilno tekmo proti Brunicu, ni najbolje vplivalo na nas, tako da morda te zmagovalne miselnosti proti Olimpiji spet ni bilo toliko." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Nič pametnega ne znam v tem trenutku povedati. O tem finalu bom moral še malo premisliti. Za prvo polovico sezone ne morem govoriti, a dolgo časa smo iskali tisto pozitivno energijo, ki nas bo pripeljala do tega, da bomo zmagovali velike tekme. In našli smo jo v polfinalu Alpske lige. Zagotovo to, da smo izgubili odločilno tekmo proti Brunicu, ni najbolje vplivalo na nas, tako da morda te zmagovalne miselnosti proti Olimpiji spet ni bilo toliko," je še dodal Rodman, ki se poslavlja od Jesenic. A o tem v četrtek uradno še ni želel govoriti: "Pustimo to temo za kakšen drug dan. Danes ni pravi."

So pa to potrdili naslednji dan v klubu v izjavi za javnost. Rodman bo prihodnjo sezono na mesti glavnega trenerja madžarskega kluba DVTK Jegesmedvék, ki igra v slovaški ligi, zamenjal Glena Hanlona. Za omenjeni klub je letos igral Žiga Pance. 

Naj se nejasnosti glede prihodnosti zbistrijo

"Najprej bi se rad zahvalil klubu HDD Sij Acroni Jesenice za zadnjih pet mesecev. Rad bi se zahvalil Anžetu Pogačarju za zaupanje in dano priložnost, da sem svojo hokejsko kariero, tako kot igralsko, začel na Jesenicah. Z veseljem sem deloval skupaj z Alešem Burnikom in Petrom Škrabljem ter z vsakim igralcem posebej in vsemi skupaj. Od vsakega sem se nekaj naučil in za to izkušnjo sem zelo hvaležen. Želel bi si, da bi se sezona končala na drugačen način. Na koncu smo bili prekratki tako v Alpski ligi kot v državnem prvenstvu. Zmanjkalo nam je malo, pa vendarle veliko. Na rezultat ne morem biti ponosen, ponosen pa sem na naše delo. Dokazali smo, da je napredek možen, vendar le s trdim delom in profesionalnim odnosom. Ko delaš s srcem in ko se lahko zaneseš na ljudi okoli sebe, je možno marsikaj. V dvorano so se vrnili navijači, za to je zaslužna celotna ekipa. Na ledu so garali eden za drugega in vsako tekmo posebej so dokazali, kaj pomeni – ena ekipa, eno srce! Želel sem si, da našo zastavljeno pot nadaljujemo, nadgradimo. Na žalost pa trenutna situacija tega ne dopušča. Vsej rdeči družini želim, da se nejasnosti glede prihodnosti v najkrajšem času zbistrijo, saj si ta ekipa zasluži naslednje poglavje. Bolj uspešno poglavje! Hvala vsem in srečno!" so Rodmanove besede, ki kažejo na stanje hokeja na Jesenicah, prenesli na uradni spletni strani kluba.

Fotogalerija s tekme (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

1 / 55
2 / 55
3 / 55
4 / 55
5 / 55
6 / 55
7 / 55
8 / 55
9 / 55
10 / 55
11 / 55
12 / 55
13 / 55
14 / 55
15 / 55
16 / 55
17 / 55
18 / 55
19 / 55
20 / 55
21 / 55
22 / 55
23 / 55
24 / 55
25 / 55
26 / 55
27 / 55
28 / 55
29 / 55
30 / 55
31 / 55
32 / 55
33 / 55
34 / 55
35 / 55
36 / 55
37 / 55
38 / 55
39 / 55
40 / 55
41 / 55
42 / 55
43 / 55
44 / 55
45 / 55
46 / 55
47 / 55
48 / 55
49 / 55
50 / 55
51 / 55
52 / 55
53 / 55
54 / 55
55 / 55

Blizu, a na koncu zelo daleč

HK Olimpija HDD Jesenice | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Pristop do tekme je bil pravi, prišli smo igrat hokej, kot smo se dogovorili. Imeli smo svoje trenutke, veliko igre z igralcem več. Bili so trenutki, ko bi to morali odločiti sebi v prid, tako pa smo dvakrat rezultat lovili, dvakrat ujeli Olimpijo in imeli pred zadnjo tretjino vse v svojih rokah. Zadnjo tretjino nismo igrali s ploščkom, to je bila ena teh stvari, ki je odločila zmagovalca.

To, da je Olimpija zmagala določene odločilne tekme skozi celotno končnico Alpske lige, se ji je zagotovo poznalo na samozavesti. Prepričan sem, da so oni v trenutkih, ko so videli, da mi malo popuščamo, stopili na plin in unovčili tudi individualno kakovost. Nam je te na koncu zmanjkalo. Tako je bilo tudi v Alpski ligi. Bili smo blizu, a na koncu zelo daleč. Razočaranje je veliko, na koncu pa moraš premoč priznati, dati roko boljšemu, čestitati, pa čez celotno poletje imeti v glavi to, česar nisi dosegel. To mora biti motivacija za naprej. Te pri meni ne manjka, sploh po letošnji sezoni," je po koncu sezone razmišljal kapetan Andrej Tavželj.

Težko so besede šle z jezika tudi napadalcu Luki Kalanu, za katerega je bila noč kratka, saj je že zjutraj z reprezentanco odletel na svetovno prvenstvo drugega razreda v Kazahstan. "Sploh nimam besed, težko govorim o tem finalu. Preprosto nismo igrali, kot smo se dogovorili, Olimpija je to izkoristila in na koncu zasluženo zmagala. Dali smo vse od sebe, a to ni bilo dovolj, to bomo poskusili prespati. Če pogledam celotno sliko sezone, pa ne smem biti tako razočaran, saj si še sredi decembra nihče ni mislil, da bi lahko konkurirali Olimpiji ali Brunicu. Na koncu smo bili v igri do zadnje sekunde na obeh odločilnih tekmah, a nam žal ni uspelo."

"Pred Rodmanom je lepa trenerska prihodnost"

Predsednik Jesenic še naprej upa, da bi v jeseniški hokej vstopil nekdo, ki bi lahko odprl vrata do zajetnejše finančne pogače. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Jesenic še naprej upa, da bi v jeseniški hokej vstopil nekdo, ki bi lahko odprl vrata do zajetnejše finančne pogače. Foto: Vid Ponikvar O razgibani sezoni je spregovoril tudi predsednik Anže Pogačar, ki je po koncu lanskega tekmovalnega obdobja po izteku mandata želel zapustiti svoje mesto, a interesa, da bi kdo prevzel predsedniški položaj, ni bilo.

"Za nami je turbulentna sezona. Cilji so bili na začetku sezone drugačni, zato smo se odločili za zamenjavo trenerja in okrepili ekipo. V zadnjih dveh mesecih smo prikazali igre, ki smo si jih želeli skozi sezono. Dosegli smo osnovni cilj, polfinale Alpske lige, v katerem nam je zmanjkalo malo sreče, saj so se tri tekme od petih končale v podaljšku, ostali dve pa le z golom razlike. V državnem prvenstvu nam na koncu ni uspelo, tako da sezone ne moremo oceniti kot uspešne," je dejal Pogačar, zadovoljen s predstavami v končnici Alpske lige, ki so jo z obiskom nagradili tudi navijači, kot tudi z Rodmanom.

"Vsak začetnik potrebuje nekaj časa. On je legenda Jesenic, legenda slovenskega hokeja. Po nekaj mesecih se je pokazalo, da je bila odločitev pravilna. Nič ne gre čez noč. Fantje so se nato navadili na njegov način dela. Mislim, da je pred njim lepa trenerska kariera.

 

Določena izplačila so zamujala, a ostaja večni optimist

Da finančno stanje na Jesenicah ni rožnato, ni skrivnost. Pogačar tako še vedno upa, da se bo našel kdo, ki bi jeseniškemu hokeju pomagal do lepših časov.

Kot po zadnjih sezonah, se tudi po tej na Jesenicah sprašujejo, kako finančno izpeljati prihodnjo sezono. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Kot po zadnjih sezonah, se tudi po tej na Jesenicah sprašujejo, kako finančno izpeljati prihodnjo sezono. Foto: Peter Podobnik/Sportida

"V določenem obdobju je bilo težko, nekatera izplačila so zamujala, a zdaj bo to urejeno. Smo društvo, nismo odvisni le od sebe, pač pa od sponzorskih sredstev. Včasih se kje kaj zatakne. Še vedno imam enako stališče kot pred petimi leti. Še vedno sem prepričan, da bi moral biti predsednik jeseniškega hokeja nek direktor ali gospodarstvenik uspešnega slovenskega podjetja. Jaz sem se trudil po najboljših močeh, lani sem se hotel posloviti, a ni bilo nikogar, ki bi to mesto prevzel. Žal to ni več tako, kot je bilo včasih, ko je bila ta funkcija častna in v ponos. Zdaj zahteva veliko truda, dela in odrekanja prostemu času. Verjamem in upam, da se bo v prihodnosti našel nekdo, ki bo z vezami in poznanstvi lahko odprl kakšna dodatna vrata, morda pripeljal več finančnih sredstev, da se bo lahko ta zgodba nadgradila. Sem večni optimist, če ne bi bil, bi bilo težko. Verjamem, da se bo hokej na Jesenicah še igral."

Za letošnjo sezono je klubske zgodbe konec, trije Jeseničani bodo sicer nadaljevali še v reprezentanci. Že zjutraj so proti Kazahstanu odpotovali tudi napadalci David Rodman, Tadej Čimžar in Kalan.

Preberite še:

Slovenija Italija hokej Ivo Jan Sportal Znani so potniki za svetovno prvenstvo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin