Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2019,
22.11

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21

3

Natisni članek

HK Olimpija HDD Jesenice državno prvenstvo

Četrtek, 25. 4. 2019, 22.11

4 leta, 12 mesecev

Finale državnega prvenstva, povratna tekma

Olimpija po preobratu do trojne krone: Ta ekipa je "nora"!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21

3

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma | Hokejisti Olimpije so 16. postali slovenski prvaki. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti Olimpije so 16. postali slovenski prvaki.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpije so danes v Tivoliju osvojili naslov državnih prvakov, potem ko so na povratni tekmi finalne serije s 5:2 ugnali HDD Sij Acroni Jesenice in se s skupnim izidom 7:6 veselili še tretjega uspeha v tej sezoni. "Ta ekipa je nora, česa takšnega še nisem videl. Fantje so se borili kot levi, navdušen sem nad njimi," je bil po 16. naslovu prvakov zadovoljen trener Ljubljančanov Jure Vnuk, ki je vodil ekipo, sestavljeno zgolj iz slovenskih hokejistov.

Hokejisti SŽ Olimpije so postali državni prvaki, potem ko so na povratni tekmi finala v Ljubljani premagali Sij Acroni Jesenice s 5:2 (1:1, 1.1, 3:0). Prvo tekmo so Gorenjci dobili s 4:2. Za Ljubljančane je to bo septembrskem pokalnem naslovu in nedavni zmagi v finalu Alpske lige, tretja lovorika v sezoni. Za kolektiv, ki s člani deluje šele drugo sezono, je to prva lovorika za državnega prvaka.

Igrali z zlomljenimi prsti, ključnicami, natrganimi preponami ...

"Ta ekipa je nora, česa takšnega še nisem videl. Fantje so se borili kot levi, navdušen sem nad njimi. Načrtovali smo, da bomo tekmo odigrali tako kot celo sezono, danes se nam je izšlo, mogoče so Jeseničani nehali verjeti in je bila to voda na naš mlin. Izredno utrujeni smo, tudi proslavljali bomo težko," je bil po 16. naslovu državnih prvakov navdušen trener zmajev Jure Vnuk.

Jure Vnuk: Dihali smo kot eno, verjeli v uspeh, zato tudi takšna fenomenalna sezona, ki jo bo težko ponoviti. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jure Vnuk: Dihali smo kot eno, verjeli v uspeh, zato tudi takšna fenomenalna sezona, ki jo bo težko ponoviti. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Brutalen ritem tekem, ki se je za Ljubljančane začel s končnico Alpske lige je terjal svoj davek, priznava Vnuk: "Veliko poškodb imamo, igrali smo z zlomljenimi prsti, na nogah in rokah, zlomljenimi ključnicami, natrganimi preponami ... Tudi zato pravim, da je ta ekipa fenomenalna, dihali smo kot eno, verjeli v uspeh, zato tudi takšna fenomenalna sezona, ki jo bo težko ponoviti."

Olimpija do 16. naslova državnih prvakov, foto: Matic Klanšek Velej/Sportida:

Fotogalerija
1 / 55

Moštvi začeli previdno,  nato pa ...

Na tribunah Hale Tivoli se je zbralo krepko prek 4.000 gledalcev, ki so v prvi polovici prve tretjine spremljali raztrgano igro, v 10. minuti pa je po napaki Davida Rodmana v protinapadu ob igralcu manj zadel Aljaž Chvatal. Veselje ljubljanske ekipe ni trajalo dolgo, le 17 sekund kasneje je na 1:1 po podaji Luke Bašiča zadel Eric Pance.

Olimpija je v drugo tretjino vstopila odločno in v že v 2. minuti drugega dela znova povedla. Po akciji Marka Čepona in Nika Simšiča je pot do mreže našel Žiga Pešut in vodstvo Olimpije povišal na 2:1. Po golu Olimpije so Jeseničani menjali vratarja. Matta Climieja je zamenjal Clarke Saunders, ki je med vratnici stopil že v zadnji tretjini prve tekme in ohranil nedotaknjeno mrežo. Pred tem je bil več mesecev poškodovan. Jeseničani so po menjavi v golu znova odgovorili, v 13. minuti druge tretjine je z igralcem manj iz skoraj mrtvega kota zadel Kanadčan Mathieu Gagnon in izenačil na 2:2.

Za Olimpijo je odločilni gol dosegel Žan Jezovšek. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Za Olimpijo je odločilni gol dosegel Žan Jezovšek. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V zadnji tretjini udarila Zajc in Jezovšek

V zadnji tretjini je Olimpija znova stopila na plin, v vodstvo pa je domače z izjemnim golom popeljal Miha Zajc. Jeseniški vratar Saunders je tako prejel prvi zadetek v finalni seriji. Olimpija tudi v nadaljevanju ni popuščala, deset minut pred koncem tretjega dela je še drugič na tekmi udaril Zajc. Končni izid 5:2 je dobrih pet minut pred koncem postavil Žan Jezovšek

Olimpija se veseli prvega naslova državnih prvakov po letu 2016. Zaradi dolge finalne serije Alpske lige, v kateri so Ljubljančani po sedmih tekmah strli Pustertal in postali alpski prvaki, ter dejstva, da bo nekaj igralcev iz rdečega in zelenega tabora v petek odletelo na svetovno prvenstvo drugega razreda, se je letošnji finale igral po sistemu boljši z dveh tekem.

"Olimpija zasluženo zmagala, tako da ji lahko le čestitam"

"Danes je bilo velik lažje kot v torek, ker smo prišli en dan prej zelo zgodaj domov po epskem preobratu v Brunicu. Torkova tekma je bila na zelo nizki ravni, današnja pa veliko boljša, Vedeli smo, da če bomo uspeli rezultat dati na 3:2, se nam bo odprlo, Jeseničani pa se bodo potegnili nazaj. Točno to se je zgodilo in mislim, da smo si zasluženo priborili naslov prvakov," pa je med proslavljanjem na ledu Hale Tivoli povedal kapetan Ljubljančanov Aleš Mušič.

Zmaji slavijo sezono s trojno krono. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zmaji slavijo sezono s trojno krono. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Razumljivo sem razočaran. Prva tretjina je bila dokaj slaba. Vedeli smo, kako agresivna je Olimpija z igralcem manj, a smo bili prepočasni v reakcijah. Dobro smo odigrali drugih deset minut druge tretjine, pred zadnjo tretjino smo si rekli, da želimo zmagati, da ne gledamo na rezultat 2:2. A zaigrali smo drugače, kar naenkrat smo reagirali na Olimpijo, ki je bila boljša. In ko pogledamo na koncu, je Olimpija zasluženo zmagala, tako da ji lahko le čestitam," je po porazu v finalu državnega prvenstva dejal glavni trener Jesenic Marcel Rodman.

Finale državnega prvenstva*

Četrtek, 25. april, Tivoli
HK SŽ Olimpija : HDD Sij Acroni Jesenice 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Chvatal 10. (SH), Pešut 22. (Čepon, Simšič), Zajc 44., 50. (Koren, Mušič), Jezovšek 55.; Pance 11. (Bašič, PP1), Gagnon 33. (Čimžar, Tavželj, PP1).
 

Torek, 23. april, Podmežakla
HDD Sij Acroni Jesenice : HK SŽ Olimpija 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Glavič 18. (Čimžar, Gagnon), J. Sodja 27. (Brus, Pesjak), Tomaževič 38. (Rodman, Paradis, PP1), Tavželj 44. (U. Sodja, J. Sodja); Pešut 13. (Zajc, PP1), Simšič 30. (Orehek, Svete)

*Igrali so po sistemu boljši z dveh tekem. Na drugi tekmi se ob enakem številu točk in golov kot na prvi po 60 minutah igrajo dolgi podaljški (gol v gosteh ne šteje dvojno). V podaljšku igrajo s po štirimi igralci v polju in vratarjem do zlatega gola oziroma 20 minut. Če po 20 minutah nobena ekipa ne zadene, se igra nov dolgi podaljšek do zlatega gola oziroma 20 minut in tako naprej.

Preberite še:

Slovenija - Italija, Bled, slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Maloštevilni gledalci na Bledu po dveh letih in pol videli Kopitarja in poraz risov
Ne spreglejte