Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

hokej Los Angeles Kings Darryl Sutter Anže Kopitar Anže Kopitar

Torek, 10. 5. 2016, 13.00

6 let, 7 mesecev

Bo Darryl Sutter še vodil Kralje ali se bo podal drugim izzivom naproti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Darryl Sutter | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Potem ko so hokejisti Los Angeles Kings že po petih tekmah končnice nepričakovano odšli na predčasne počitnice, je generalni direktor Dean Lombardi dodatno zavihal rokave. Glavna naloga – podaljšanje sodelovanja s trenerjem Darrylom Sutterjem.

Za kalifornijsko franšizo je nov prehiter konec sezone, ki ga je njihov operativec Dean Lombardi po izpadu v prvi seriji izločilnih bojev s San Jose Sharks opisal kot močan udarec v mednožje. Po njem so si morali v Los Angelesu kaj hitro opomoči, saj jih čaka še vroče poletje.

In da ne bi bilo tako pasje vroče, telefoni vodilnih mož te dni pogosto zvonijo. Kralji poskušajo namreč čim prej razrešiti nekaj pomembnih kadrovskih vprašanj, ki bodo ključno vplivale na prihodnost kluba.

Sutter številka ena

Na prvem mestu Lombardijevih opravil je podaljšanje sodelovanja s trenerjem Darrylom Sutterjem, ki se mu izteče pogodba. Kanadčan je trenersko taktirko kluba prevzel decembra leta 2011 in Kralje popeljal do dveh Stanleyjevih pokalov (sploh prvih dveh v zgodovini franšize).

Po informacijah novinarke LA Times Lise Dillman je organizacija LA Kings že pripravila novo pogodbo za Sutterja, ki predvideva dvoletno podaljšanje sodelovanja, z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Zdaj je na 57-letniku, da se odloči, ali bo sprejel ponudbo ali ne.

Generalni direktor Kraljev Dean Lombardi opozarja, da jih čaka precej dela v iskanju kemije, iskrice, igre, s katerimi so zmagovali pred leti. | Foto: Guliverimage/Getty Images Generalni direktor Kraljev Dean Lombardi opozarja, da jih čaka precej dela v iskanju kemije, iskrice, igre, s katerimi so zmagovali pred leti. Foto: Guliverimage/Getty Images

Mešani signali

Tako Dillmanova kot Jon Rosen, ki s podatki oskrbuje spletno stran LA Kings Insider, sta v svojih zadnjih zapisih namigovala na to, da bo Sutter najverjetneje še naprej vodil Kralje. Pomemben dejavnik za takšno odločitev je, da se strateg in njegova družina v Južni Kaliforniji počutita odlično. Bi pa v prihodnji sezoni moral zaigrati z nekoliko pomlajeno zasedbo, zagristi v kislo jabolko, v katerem bo potrebnega nemalo trdega dela.

"Mislim, da težava ne bo v denarju, ampak v tem, ali je pripravljen na vse skupaj. Čaka nas ogromno dela. Tako, kot je bilo v preteklosti, ko smo gradili ekipo in ko smo morali skozi težke čase. Seveda se ne bomo vrnili v leto 2007, ko se je vse šele postavljalo, a treba bo vrniti stvari na prave tirnice, treba bo najti tisto iskrico," je 58-letni generalni direktor dal vedeti, da ne bo lahko.

Kanadski trener bi najprej rad vedel, kakšna bo videti ekipa Kraljev. Ne skriva želje po novem Stanleyjem pokalu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kanadski trener bi najprej rad vedel, kakšna bo videti ekipa Kraljev. Ne skriva želje po novem Stanleyjem pokalu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Rad bi osvojil še en Stanleyjev pokal

Na to, da Sutterjevo podaljšanje ni tako samoumevno, pa je v nedeljo na družbenem omrežju opozoril novinar Elliott Friedman. Kanadčan je zapisal, da je Sutter Lombardiju sporočil, da še ni odločen, da bi rad počakal na 1. julij (ko bodo nekateri hokejisti postali prosti igralci) in najprej videl, kako bo videti moštvo Kraljev, kakšen bo salary cap (proračun za plače). Ob tem je dodal, da je sicer izjemno pomembno, da njegova družina v Kaliforniji uživa, a da si želi osvojiti še en Stanleyjev pokal. Kar naj bi vplivalo na to, kaj bo pisalo na smerokazu njegove prihodnosti.

Sutter se te dni ukvarja tudi s podaljševanjem sodelovanja z Milanom Lucicem, ki bi 1. julija lahko postal prost igralec, njegove misli pa zaposluje tudi kapetan Dustin Brown (pogodbo ima do konca sezone 2021/22), od katerega pričakuje več.

Ne spreglejte