Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 11. 2014,
22.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Matjaž Kopitar Marcel Rodman Gašper Krošelj

Sobota, 8. 11. 2014, 22.29

8 let

"Avstrijci so nam hoteli vrniti na našem ledu, a bodo morali še počakati"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija je turnir EIHC po zmagi nad Avstrijo (3:1) končala brez poraza na prvem mestu. Selektor Matjaž Kopitar je po uspehu pohvalil pristop igralcev, a s svojo igro niso bili vsi zadovoljni.

Čeprav se je slovenska izbrana vrsta na zadnji tekmi evropskega izziva severnim sosedom zoperstavila še nekoliko okrnjena – ob Robertu Saboliču so manjkali še poškodovana Jan Urbas in Anže Kuralt ter oboleli Aleš Kranjc, priložnost pa je dobil mladi Aljaž Uduč –, je obračun mirno pripeljala do zmage, ki je pomenila tudi končno prvo mesto.

"Kot vedno sem zadovoljen s pristopom. Ne spomnim se, kdaj smo imeli zadnjič toliko težav s poškodbami, a preostali fantje so stopili v čevlje nekaterih igralcev in izkoristili svoje priložnosti. Nekateri sicer bolj, drugi manj. Moramo vedeti, da nimamo kdo ve kako širokega izbora igralcev. A vsak, ki pride, ve, kakšna je njegova naloga, in vsi jo z veseljem opravljajo. Že to, da se vsak trudi po svojih najboljših močeh, je včasih dovolj, da spodbudi druge, da dajo od sebe svoj maksimum," je Matjaž Kopitar novinarjem po turnirju potrdil, da je zadovoljen z videnim.

"Upal sem, da bom dal več"

Malce manj je bil nad svojo igro navdušen Marcel Rodman, ki se pri Medveščaku letos ni naigral, zato mu je turnir prišel še kako prav. "Zelo sem kritičen do sebe. Upal sem, da bom dal več, in vem, da lahko dam več," je svojo predstavo kratko in jedrnato komentiral kapetan tokratne reprezentančne akcije, igro celotne reprezentance pa opisal z naslednjimi besedami: "Želeli smo si močno Slovenijo in v veliki meri smo bili superiorni. Seveda niso bile vse minute takšne, kot smo si jih želeli, ampak na koncu smo dosegli tri zmage, tako da moramo biti s tem zadovoljni in s tem gremo naprej. Pohvale tudi vsem našim trem vratarjem, kar se nam je zalomilo v obrambnih nalogah, so odlično ubranili."

"Če dosežeš tri zmage, lahko podaš le najvišjo oceno. Še posebej smo veseli, ker smo stopnjevali igro iz tretjine v tretjino, iz tekme v tekmo. O rivalstvu z Avstrijci pa … Mislim, da se bolj oni obremenjujejo z nami, saj smo jih v zadnjem času na vseh medsebojnih tekmah premagali. Oni so nam hoteli vrniti na našem ledu, a bodo morali na to priložnost še počakati," pa se je ob koncu turnirja smejalo branilcu Sabahudinu Kovačeviču.

Dober umik od klubskega dogajanja

Na zadnji tekmi turnirja je priložnost med vratnicama dobil še Gašper Krošelj, ki si kruh služi pri Oskarshamnu v drugi švedski ligi, in Avstrijcem dopustil le en zadetek: "Na začetku je bilo malce pritiska pred domačimi gledalci, ko pa je igra stekla, je bilo vse lažje. Pri prvem golu je bil preusmerjen plošček, se zgodi, nesrečen gol. Drugače pa sem na splošno zadovoljen s svojo predstavo. Glede na to, da smo vsi vratarji dobili po eno tekmo, smo se lahko tudi malo spočili, saj smo v svojih ligah prvi vratarji. Bil je dober umik od ligaškega tekmovanja, kar včasih dobro dene."

Kar naenkrat gneča na branilskih položajih

Ob vratarjih – Slovenija je na treh tekmah prejela le dva zadetka – so svojo vlogo dobro opravili tudi branilci. Če je bila še pred kratkim Slovenija na tem položaju najbolj podhranjena, je turnir pokazal, da bo še kako vroče, ko bo treba izbrati branilce za svetovno prvenstvo – v Ljubljani jih je igralo osem, trije standardni reprezentančni branilci pa so zaradi klubskih obveznosti (Andrej Tavželj, Žiga Pavlin) in bolezni (Klemen Pretnar) turnir izpustili.

Na vse večje število kakovostnih stebrov obrambe – na turnirju se je odlično izkazal povratnik v reprezentanci Luka Vidmar, ki ga je pohvalil tudi selektor – je opozoril tudi Kovačevič: "Če je bilo v preteklih sezonah vedno pomanjkanje na branilskih položajih, zdaj iz sezone v sezono igramo bolje. Konkurenca je vedno večja in na nas malo starejše 'pritiska od zadaj', tako da se je treba dokazovati na vsaki tekmi, saj lahko hitro padeš ven."

Slovenski hokejisti bodo zdaj iz reprezentančnega ritma "padli" v klubskega, znova pa se bodo zbrali v drugi polovici decembra, ko bodo v Franciji odigrali dve tekmi s francosko izbrano vrsto – predvidena termina sta 19. in 21. december.

Ne spreglejte