Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
10.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 10.33

6 let, 7 mesecev

Po čim boljši finiš rednega dela sezone

Anže Kopitar: To ni igra, ki si je želimo in ki vodi do zmag

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Anže Kopitar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings bodo do konca rednega dela sezone lige NHL odigrali še 17 tekem. Kapetan Anže Kopitar upa, da to ne bo zadnjih 17 tekem sezone, in opozarja, da se morajo v mini tekmovalnem premoru zbrati za obračune, ki prihajajo.

Sobotna tekma Los Angeles Kings z Vancouver Canucks v Staples Centru je prinesla precej dramatičnih trenutkov in zmago Kanadčanov, ki so dve točki osvojili tudi z nekaj sreče. K slavju Vancouvra s 3:4 (vodili so že z 0:4) sta pripomogla dva nesrečna odbitka, avtogola domačih, ki sta kanadskim gostom olajšala pot do zmage.

A kapetan kalifornijske ekipe Anže Kopitar se po srečanju, v katerem je strelsko prevladovala njegova ekipa (razmerje v strelih 44:21), ni skrival za izgovori. "Morda je bil rezultat na koncu tesen, a če smo realni, prvi dve tretjini nismo igrali niti približno tako, kot bi želeli. Niti približno dovolj dobro. Razočarali smo. Do prihodnjega tedna se bo treba zbrati," je po 34. porazu na 65. tekmi sezone za LA Kings Insider dejal slovenski hokejist.

Takšna igra ne vodi do zmag

Kralji so trenutno točko za mestom, ki prinaša končnico. Do konca rednega dela jih čaka še 17 tekem. | Foto: Reuters Kralji so trenutno točko za mestom, ki prinaša končnico. Do konca rednega dela jih čaka še 17 tekem. Foto: Reuters

Kralji so se, podobno kot že mnogokrat v tej sezoni, znašli v zaostanku in lovili tekmeca, ki jim ga ni uspelo ujeti. Vancouver je njihovo mrežo tresel iz protinapadov, na kar je s prstom pokazal tudi 29-letnik: "To vsekakor ni igra, ki si je želimo in ki bi jo morali prikazati za zmago. Treba bo narediti analizo in zaigrati bolje."

Tem besedam je prikimal tudi trener Darryl Sutter, ki je največjo pomanjkljivost videl "verjetno v tem, da naši najboljši igralci niso imeli najboljšega večera".

Še veliko jih upa

Kopitar s soigralci trenutno zaseda deveto mesto zahodne konference oziroma peto mesto pacifiške divizije. Za eno od vstopnic "wild-card", ki jo drži St. Louis Blues, zaostajajo le za točko, a prav daleč za njimi ni niti Winnipeg. Upata lahko tudi Vancouver in Dallas.

Lestvica zahodne konference:

1. Minnesota Wild 63  tekem - 90 točk
2. Chicago Blackhawks    65 – 89
3. San Jose Sharks    64 - 83
4. Edmonton Oilers    65 - 78
5. Anaheim Ducks   65 - 76
6. Calgary Flames   66 - 76
7. Nashville Predators   65 - 73
8. St. Louis Blues   64 – 69
………………………………………………
9. Los Angeles Kings (Anže Kopitar)    65 – 68
10. Winnipeg Jets   66 - 66
11. Vancouver Canucks   65 – 63
12. Dallas Stars    65 - 62
13. Arizona Coyotes    65 - 53
14. Colorado Avalanche   64 - 37

Sladko-grenko

Kralji bodo po soboti na delu šele v noči na petek po slovenskem času, ko bodo gostili Nashville. Se bi kapetan želel že prej vrniti v tekmovalni ritem?

"To je sladko-kisla zadeva (mini tekmovalni premor, op. a.). Po eni strani bi se že jutri vrnil na led in seveda popravil stvari, ki jih nismo naredili dobro, po drugi strani pa … Do konca rednega dela je še 17, 18 tekem, tako da bomo teh nekaj dni izkoristili za čim boljšo pripravo na finiš rednega dela sezone."

Kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na petek, ko bodo gostili Nashville. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na petek, ko bodo gostili Nashville. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ekipa Los Angeles Kings bo po dveh domačih tekmah še pet srečanj igrala v svoji dvorani, ob tem pa upala, da bo izkupiček boljši od zadnjega domačega niza, ko je na sedmih tekmah trikrat zmagala in štirikrat izgubila.

Na 30 letošnjih domačih obračunih so zmagali 17-krat, 13-krat pa izgubili, kar jih uvršča v spodnjo tretjino na lestvici domače uspešnosti.

Ne spreglejte