Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2018,
18.30

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

Natisni članek

Alpska liga Žiga Pešut HK Olimpija HDD Jesenice

Torek, 11. 12. 2018, 18.30

5 let, 4 mesece

Alpska liga med 12. in 15. decembrom

Stari znanec Olimpije spet na tivolskem ledu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23
Žiga Pešut | Žiga Pešut trenira z Olimpijo. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Žiga Pešut trenira z Olimpijo.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Oba slovenska predstavnika v Alpski ligi HDD Sij Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija se bosta v alpski ritem vrnila prihodnji teden. Zmaji številčnejši za novega napadalca. Na preizkušnji v Tivoliju je stari znanec zeleno-belega tabora Žiga Pešut.

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Na Gorenjsko se vrača "sin Jesenic": cilji morajo biti visoki

Tako na Gorenjskem kot v Ljubljani imajo te dni alpski premor, med katerim so se v obeh moštvih pojavile spremembe. Jeseničani so dobili novega trenerja, vodil jih bo nekdanji železar Marcel Rodman, Olimpija pa novega napadalca. Z zmaji zadnje dni drsa Žiga Pešut. O tem, da je napadalec že registriran, je v torek pisal Armin Biedermann.

26-letnik je tako že naveden v igralskem registru Alpske hokejske lige za to sezono, a v klubu pravijo, da je Štajerec uradno do konca decembra še na preizkušnji.

"Vesel sem, da treniram s to ekipo, da sem na preizkušnji pri Olimpiji. Verjamem, da se bomo dobro ujeli in da bom ekipi lahko pomagal tudi v nadaljevanju sezone," je dejal Pešut. 

Pešut dobro pozna Tivoli in zeleno-bele barve. Za Olimpijo, takrat še HDD Olimpija, je v ligi EBEL igral med letoma 2013 in 2017. V lanski sezoni je srečo preizkusil v drugi nemški ligi, kjer se izkušnja zanj ni dobro končala. Z Bayreuth Tigers se je razšel po devetih tekmah konec oktobra lani, vmes pa staknil tudi poškodbo.

Vse od takrat pa do danes ni odigral nobene tekme. Z Olimpijo je bil v stiku že pred začetkom sezone, a se strani takrat nista dogovorili za sodelovanje.

Najprej nad vse bolj razpoloženi Salzburg

Zmaji so zadnjo tekmo Alpske lige odigrali 1. decembra, ko so se v Milanu v izdihljajih tekme rešili spodrsljaja. Naslednja v tem tekmovanju jih čaka šele 19. decembra, nasprotnik pa vse prej kot ugoden. V Tivoliju bo gostovala vse bolj razpoložena druga ekipa Salzburga, ki je s serijo zadnjih zmag skočila na četrto mesto pred Olimpijo. Dva dni pred tem bodo Ljubljančani odigrali še tekmo državnega prvenstva, gostovali bodo v Mariboru.

Marcel Rodman bo Jesenice na uradni tekmi prvič vodil v ponedeljek, ko bodo v sklopu državnega prvenstva gostili Triglav. Prva tekma v Alpski ligi železarje pod njegovim vodstvom čaka čez, v sredo, 19. decembra, ko bodo gostili Ritten. | Foto: Marcel Rodman bo Jesenice na uradni tekmi prvič vodil v ponedeljek, ko bodo v sklopu državnega prvenstva gostili Triglav. Prva tekma v Alpski ligi železarje pod njegovim vodstvom čaka čez, v sredo, 19. decembra, ko bodo gostili Ritten.

Rodman bo debitiral proti Triglavu

Tudi Jeseničani se na alpski led vračajo 19. decembra, ko bodo v Podmežakli pričakali prav tako neugodnega tekmeca, aktualnega podprvaka Ritten, ki se je v zadnjem času precej dvignil. Tudi gorenjska ekipa bo pred tem odigrala tekmo državnega prvenstva, v ponedeljek bo gostila Triglav.

Kljub odsotnosti slovenskih klubov je v Alpski ligi sila zanimivo, v soboto je.bil na Predarlskem nov obračun velikih rivalov z vrha lestvice. Udarila sta se Lustenau in Feldkirch, ki ga vodi Nik Zupančič. S 4:1 je slavil Lustenau. 

Peti derbi sezone

V soboto, 22. decembra, ob 17.30 bo na sporedu peti medsebojni obračun večnih slovenskih tekmecev, Olimpija bo v vlogi gostitelja. Na vseh štirih dozdajšnjih so se zmage veselili zmaji. Po zadnjem porazu železarjev se je moral od trenerske taktirke posloviti Gaber Glavič.

Alpska liga med 12. in 15. decembrom

Lestvica

Preberite še:

Maks Selan
Sportal Slovenski branilec brez kluba, težek teden za selektorja
Medveščak
Sportal Kaos v Zagrebu, Mitja Robar: Načeloma sem še njihov član
Medveščak zagreb
Sportal Medveščak bo poskušal vztrajati v EBEL, medtem nov igralski odhod

 

 

 

Ne spreglejte