SiolNET. Sportal Hokej
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nadaljevali bodo v razširjenjem avstrijskem prvenstvu

Medveščak bo poskušal vztrajati v EBEL, medtem nov igralski odhod

0,45

termometer

Medveščak zagreb
Medveščak bo vztrajal v ligi EBEL. S kom bo igral, še ni znano. Foto: Sportida

Pri zagrebškem Medveščaku bodo kljub nezavidljivim finančnim razmeram poskušali izpeljati sezono lige EBEL do konca. "Zagotovo se bodo zgodile spremembe v kadru in samem delovanju kluba, saj trenutni položaj vpliva na reorganizacijo več dejavnosti kluba," pravi predsednik kluba Damir Gojanović. Zagrebčane je zapustil tretji hokejist v nekaj dneh, iz brloga se je odselil ruski napadalec Nikolaj Lemtjugov.

IIHF SP 2017 Slovenija risi slačilnica Mitja Robar Sportal Kaos v Zagrebu, Mitja Robar: Načeloma sem še njihov član

Pisali smo že, da so Avstrijci konec preteklega tedna prvi pisali o hudih finančnih težavah Medveščaka, med drugim so po najbolj črnih napovedih predvidevali tudi bankrot kluba, ki se je še predlani družil z druščino lige KHL. Že tako nezavidljiv položaj se je močno poslabšal z umikom enega od sponzorjev, ki naj bi priskrbel najzajetnejšo količino finančne pomoči.

V Zagrebu so umirjali položaj in zatrjevali, da bodo poskušali na vsak način in kljub dolgovom obdržati klub nad vodo ter izpeljati sezono razširjenega avstrijskega prvenstva do konca. Željo, da Medveščak zdrži do konca sezone, je izrazil tudi direktor lige EBEL Christian Feichtinger. 

Medveščak Sportal Pri Medveščaku priznali težave: Iščemo rešitve

Pet decembrskih domačih tekem

V ponedeljek zvečer je skavt lige Bernd Freimueller, ki je med prvimi poročal o krizi v hrvaški prestolnici, zapisal, da lahko vsi igralci zapustijo klub, da bo ta kljub finančnemu pomanjkanju vztrajal v tekmovanju in da gre pričakovati številne odhode. Da bodo poskušali vztrajati, so v torek z objavo o vstopnicah potrdili tudi v klubu. Navijače so obvestili o posebnih ponudbah na petih domačih decembrskih tekmah (proti Znojmu, Fehervarju, Bolzanu, Gradcu in Celovcu) ter posebnih navijaških kompletih.

S kom bo Medveščak igral v prihodnje, še ni znano. Jasno je, da ga bo po odstopu trenerskega štaba z Aaronom Foxom na čelu po novem vodil Danijel Kolombo, ki je pred tem deloval z drugo ekipo. Antonin Manavian in Mario Puskarich sta že zapustila Zagreb, v vrsti za odhod stoji še kar nekaj igralcev, kar je potrdil tudi predsednik Medveščaka Damir Gojanović. Kot tretji je klub zapustil ruski napadalec Nikolaj Lemtjugov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

THE END!!!! Thank you Zagreb! Fans!

A post shared by Nikolay Lemtyugov (@nikolaylemtyugov) on

"Potekajo pogovori tudi o temi odhodov. Zagotovo se bodo zgodile spremembe v postavi, saj trenutni položaj vpliva na reorganizacijo kluba na več delih delovanja. Glede na vse skupaj je logično pričakovati spremembe," meni predsednik Medveščaka Damir Gojanović. "Potekajo pogovori tudi o temi odhodov. Zagotovo se bodo zgodile spremembe v postavi, saj trenutni položaj vpliva na reorganizacijo kluba na več delih delovanja. Glede na vse skupaj je logično pričakovati spremembe," meni predsednik Medveščaka Damir Gojanović. Foto: Sportida

Reorganizacija na različnih delih delovanja

"Potekajo pogovori tudi o temi odhodov. Zagotovo se bodo zgodile spremembe v postavi, saj trenutni položaj vpliva na reorganizacijo kluba na več delih delovanja. Glede na vse skupaj je logično pričakovati spremembe. Morali bomo reorganizirati potovanja, način dela v klubu, znižati stroške, popraviti pogodbe in podobno," je Gojanović povedal za portal sportske.jutarnji.hr. 

Na vprašanje, ali igralci dobivajo plače, je odgovoril, da obstajajo določene zakasnitve in da bi lahko položaj dodatno vplival na to. O tem, kaj čaka Medveščak v prihodnje, ni hotel ugibati, kot pravi, želijo najprej do konca izpeljati to sezono: "Naredili bomo vse, da po načrtu končamo sezono. Trenutno z ligo iščemo najboljšo rešitev za to."

V Zagrebu trojica Slovencev

Dres Medveščaka nosijo trije Slovenci, in sicer Mitja Robar, Mark Čepon in Nik Simšič. Kakšna bo njihova usoda, trenutno uradno ni znano.

Eden od treh Slovencev pri Medveščaku - Mitja Robar. Dres hrvaškega kluba nosita tudi Nik Simšič in Mark Čepon. Eden od treh Slovencev pri Medveščaku - Mitja Robar. Dres hrvaškega kluba nosita tudi Nik Simšič in Mark Čepon. Foto: Sportida "Načeloma sem še tu, ampak ne vem, kako bo. Ta trenutek težko komentiram stvari. Pogodbe so pogodbe, kršene morajo biti določene stvari, da lahko odideš. V njih so členi … Načeloma sem še vedno član," nam je v ponedeljek dejal Robar, ki naj bi se po treh dneh premora, če se stvari vmes ne bodo spremenile, v Zagreb predvidoma vrnil v četrtek.

Hrvaški klub, ki zaseda predzadnje mesto, po razporedu lige EBEL v petek čaka domača tekma proti Znojmu.

Preberite še:

Graz 99ers Ken Ograjenšek Sportal Obračun s slovenskim pridihom Ograjenšku, nova boleča zaušnica Zagrebčanom
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin