Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2018,
12.51

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

2

Natisni članek

Marcel Rodman Alpska liga HDD Jesenice

Sreda, 5. 12. 2018, 12.51

5 let, 4 mesece

Trenerska menjava pri državnih prvakih

Na Gorenjsko se vrača "sin Jesenic": cilji morajo biti visoki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

2

HDD Jesenice HK Olimpija | Hokejiste Jesenic bo v nadaljevanju sezone treniral sveži upokojenec Marcel Rodman, ki mu je pripadla tudi vloga športnega direktorja društva. | Foto Urban Meglič/Sportida

Hokejiste Jesenic bo v nadaljevanju sezone treniral sveži upokojenec Marcel Rodman, ki mu je pripadla tudi vloga športnega direktorja društva.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Slovenski hokejski prvaki HDD Sij Acroni Jesenice imajo novega trenerja. Odpuščenega Gabra Glaviča, ki je železarje vodil od julija 2017, od trenerske taktirke pa se poslovil po četrtem porazu proti večnemu tekmecu Olimpiji pretekli teden, bo zamenjal sveži upokojenec Marcel Rodman. Dolgoletni reprezentant, ki je hokejsko zrasel na Jesenicah, bo tudi športni direktor kluba.

Gaber Glavič
Sportal Odpuščeni Gaber Glavič s prstom pokazal na predsednika in laži

Na Gorenjskem so, dober teden zatem, ko so odpustili Gabra Glaviča, predstavili novega trenerja in športnega direktorja aktualnih državnih prvakov HDD Sij Acroni Jesenice. Taktirko so zaupali trenersko neizkušenemu Marcelu Rodmanu, ki je igralsko kariero končal po lanski sezoni. Predsednik društva Anže Pogačar si je želel, da bi "sin Jesenic", kot ga je označil v preteklosti, to sezono spet igral v rdečem dresu, a mu ga ni uspelo zvabiti v ekipo, nad katero je po uspešni lanski sezoni (pokalni in državni naslov, polfinale Alpske lige) trenersko še naprej bdel Glavič.

Predsednik društva Anže Pogačar si je želel, da bi Marcel Rodman v tej sezoni rdeči dres nosil na ledu, a se mu želja ni uresničila. Mu je pa po odhodu Gabra Glaviča zaupal trenersko taktirko. | Foto: Predsednik društva Anže Pogačar si je želel, da bi Marcel Rodman v tej sezoni rdeči dres nosil na ledu, a se mu želja ni uresničila. Mu je pa po odhodu Gabra Glaviča zaupal trenersko taktirko. Rodman je tako julija napovedal, da končuje igralsko kariero, in sprejel službo pri EBEL-ligašu iz Zagreba. Deloval je kot pomočnik trenerja in vodja hokejskih operacij Medveščaka, od katerega se je zdaj po nekaj mesecih sodelovanja poslovil. Kot pravi, mu pri zagrebškem kolektivu niso delali težav.

"Sprejeli so zelo pozitivno. Nekateri so bili veseli, da sem dobil priložnost, drugi morda razočarani, da so me izgubili," je ob uradni trenerski oznanitvi dejal Rodman. Kot pomočnik mu bo pomagal Aleš Burnik, ki je v klubu do zdaj deloval kot Glavičev pomočnik, po njegovem slovesu pa vodil zadnji tekmi.

Predsednikova vizija ostaja: "Vrniti legende jeseniškega hokeja"

V javnosti so ob Rodmanovem priimku krožila še druga mogoča trenerska imena (med drugim Dejan Varl in Heikki Mälkiä), a Pogačar o teh ni hotel govoriti. Je pa dejal, da so iskali trenerja tudi v tujini, a se odločili za nekdanjega železarja: "V klubu smo se odločili, da sledimo viziji, da poskušamo vrniti legende jeseniškega hokeja, da pomagajo, da s skupnimi močmi ustvarimo ponos celotne gorenjske regije, da napolnimo dvorano, da bomo ustvarili skozi klub športni dogodek, na katerega bodo ljudje z veseljem prihajali. Polna dvorana je najboljša promocija za mesto, klub, igralce."

Marcel Rodman o trenerski vlogi pri HDD Sij Acroni Jesenice:

Izziv je prišel hitro, trenerskih izkušenj ni veliko

"Izziv je prišel dokaj hitro in sem ga z veseljem sprejel. Veselim se te vloge, te priložnosti, nisem pričakoval, da bom tako hitro šel v trenerske vode, sploh ker s trenerskim delom nimam veliko izkušenj. Če tako na grobo ocenim, imam za seboj eno slabo sezono kot pomočnik trenerja. Imam pa vizijo, vem, kaj hočem, kje bom zahteven, kje malo manj. Vesel sem, sploh zato, ker sem se vrnil na Jesenice. Nisem vedel, ali se bom še kdaj vrnil," je ob imenovanju povedal Rodman.

Trenerskih izkušenj nima veliko. Slabo sezono je bil pomočnik trenerja - letos pri Medveščaku in v sezoni 2015/16 v drugi nemški ligi. | Foto: Trenerskih izkušenj nima veliko. Slabo sezono je bil pomočnik trenerja - letos pri Medveščaku in v sezoni 2015/16 v drugi nemški ligi. Gorenjec je v trenerskem delu ob Medveščaku deloval le še v Nemčiji pri Dresdner Eislöwen, in sicer v sezoni 2015/16, ko je zaradi hude poškodbe tik pred sezono izpustil celotno tekmovalno obdobje in takrat nemškemu drugoligašu pomagal kot pomočnik trenerja.

"Ekipo poznam premalo. Želel bi si, da bi jo bolj. Čaka me veliko dela. Pogledal sem si zadnji tekmi. V sredo sem bil tu, sobotno sem delno spremljal na poti. Najprej moram sam dobro spoznati fante ter si ustvariti svoje mnenje na podlagi njihovega dela in odnosa. Nočem ocenjevati glede na to, kaj o ekipi menijo drugi. Mi je pa bolj ali manj jasno, da ekipa začenja iz ničle. Všeč mi je naš slogan Ena ekipa, eno srce, iz vsake tekme mora priti neka energija, od igralcev bom zahteval, da 100-odstotno izpolnjujejo svoje naloge," je razmišljal Rodman, ki bo prvo tekmo Jesenic v Alpski ligi vodil 19. decembra, ko bodo pričakali podprvaka Ritten. 

Spremembe bodo, okrepitve ne za vsako ceno

Ob tem je napovedal določene spremembe v igri. "Spremembe zagotovo bodo, kar ne pomeni, da sem kritičen do nekdanjega trenerja, a vsak ima svojo vizijo, svoje občutke," je dejal in se navezal še na morebitne okrepitve: "Če bomo presodil, da res potrebujemo okrepitve, da je nuja, da smo tega finančno sposobni in da bo to prava okrepitev, potem da. Sem pa proti temu, da pripeljemo nekoga samo zato, da ga pripeljemo."

"David je moj brat 24 ur na dan, z izjemo tistega časa, ko je v dvorani. Tisto, kar bom zahteval od drugih, bom tudi od njega," pravi o tem, da bo treniral dve leti mlajšega brata Davida. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "David je moj brat 24 ur na dan, z izjemo tistega časa, ko je v dvorani. Tisto, kar bom zahteval od drugih, bom tudi od njega," pravi o tem, da bo treniral dve leti mlajšega brata Davida. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Cilji morajo biti visoki

Cilj ostaja naslov državnega prvaka in polfinale Alpske lige. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Cilj ostaja naslov državnega prvaka in polfinale Alpske lige. Foto: Žiga Zupan/Sportida
"Sem za to, da so cilji visoki. Pogovarjali smo se o tem. Cilji ostajajo enaki. V Alpski ligi polfinale in naslov državnega slovenskega prvaka. Koliko so realni, bo verjetno presodil vsak strokovnjak na tribuni, jaz bom videl po koncu sezone. Verjamem v ekipo, v slačilnici imamo potencial, s katerim se lahko dobro dela," pravi 37-letnik.

O tem, da bo treniral brata:
"David je moj brat 24 ur na dan, z izjemo tistega časa, ko je v dvorani. Tisto, kar bom zahteval od drugih, bom tudi od njega."

Brez komentarja na Glavičevo izjavo

Da se bo v Podmežakli zagotovo zgodila trenerska menjava, so v klubu potrdili pred dobrim tednom. Dan po porazu Jesenic proti Olimpiji (3:4), četrtem na štirih medsebojnih tekmah v tej sezoni, so sporočili, da Glavič ni več trener železarjev. Kot vzrok za slovo je Pogačar navedel poraze proti Olimpiji in še nekatere prejšnje (Crvena zvezda) ter igro, ki ne dosega želene ravni, ob tem se je obregnil tudi ob kadrovanje, ki je bilo po Pogačarjevih besedah zaupano Glaviču. Ta se je pred dnevi na slovo odzval s sporočilom za javnost, v katerem je s prstom pokazal na predsednika in njegove laži.

Gaber Glavič je po odhodu v izjavi za javnost pokazal na predsednika in njegove laži, Pogačar njegovega zapisa ni hotel komentirati, kot pravi, "gremo s pozitivno energijo naprej". | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gaber Glavič je po odhodu v izjavi za javnost pokazal na predsednika in njegove laži, Pogačar njegovega zapisa ni hotel komentirati, kot pravi, "gremo s pozitivno energijo naprej". Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Gabru Glaviču smo hvaležni za sanjsko lansko sezono, prispevek k ekipi in razvoju jeseniškega hokeja. Vemo, kakšni so cilji na Jesenicah. Štirje zaporedni porazi proti Olimpiji, spodrsljaji proti Crveni zvezdi, Slaviji, tudi igra ni na ravni. Mislim, da ima ta ekipa kljub vsem poškodbam potencial, da je lahko višje kot na devetem mestu. Vsak človek ima v takšnem položaju svoj način, kako se odzove. Ne bi komentiral njegove izjave za javnost. Zame je ta zgodba končana, gremo s pozitivno energijo naprej," o Glavičevi izjavi ni hotel razpravljati Pogačar.

Zdravniški karton

Nik Pem in Philippe Paradis po predsednikovih besedah potrebujeta še nekaj dni počitka, nato se bosta vrnila v proces treninga, Gašper Korošec bo že lahko treniral z ekipo. Kapetan Andrej Tavželj je na zadnji tekmi utrpel blažji pretres možganov, zadnje dni je počival, tako da bo na naslednjo tekmo pripravljen. Slabše kaže pri Gašperju Glaviču, ki ima natrgane ramenske vezi in naj bi bil odsoten okoli mesec dni.
 

Preberite še:

Toni Tišlar
Sportal V 90. "zanetil vojno" in razjezil Gorenjce, danes v zahtevnejši vlogi predaja znanje
HDD Jesenice Asiago
Sportal Zupančičevi iz Podmežakle odpeljali poln plen, Olimpija se je igrala z vodstvom
Ne spreglejte