Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2018,
20.54

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Sobota, 1. 12. 2018, 20.54

5 let, 4 mesece

Alpska liga, 1. in 2. december

Zupančičevi iz Podmežakle odpeljali poln plen, Olimpija se je igrala z vodstvom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
HDD Jesenice Asiago | Jeseničani so z 1:5 izgubili proti Feldkirchu Nika Zupančiča. | Foto Urban Meglič/Sportida

Jeseničani so z 1:5 izgubili proti Feldkirchu Nika Zupančiča.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Slovenska predstavnika v Alpski ligi nadaljujeta tekmovalni ritem. HDD Sij Acroni Jesenice, ki ga po slovesu od Gabra Glaviča vodi Aleš Burnik, je pričakal zahtevnega tekmeca, drugo ekipo lige Feldkirch Nika Zupančiča. Avstrijci so v Podmežakli slavili s 5:1, veliko zaslug za zmago ima vratar Alex Caffi, ki je zaustavil 44 strelov. Olimpija je v izdihljajih tekme zmagala v Milanu (6:4).

Gaber Glavič
Sportal Odpuščeni Gaber Glavič s prstom pokazal na predsednika in laži

Hokejisti Jesenic so po nedeljskem porazu na derbiju z Olimpijo pod vodstvom novega (začasnega) trenerja Aleša Burnika v sredo pričakovano premagali Zell am See (4:1), v soboto pa jih je pričakalo precej težje delo. V Podmežakli so gostili moštvo z vrha in mu priznali premoč. Feldkirch, ki ga vodi nekdanji Burnikov reprezentančni sodelavec Nik Zupančič, je slavil s 5:1. 

Edini zadetek za gorenjsko moštvo, ki se je moralo znajti brez Gašperja Glaviča, Gašperja Korošca, Nika Pema in Philippa Paradisa, je prispeval Luka Kalan, ki je v 47. minuti znižal na 1:4. Železarji so ob koncu poskušali brez vratarja Clarka Saundersa, a se jim ni izšlo. Gostje so zadeli v prazen gol in postavili končnih 5:1. Pomembno vlogo ob zmagi je igral gostujoči vratar Alex Caffi, ki je zaustavil 44 strelov, Saunders pa 22.

Naslednja alpska domača tekma Jeseničane čaka šele čez dobra dva tedna, ko prihaja Ritten. 

Na Gorenjskem so pred dvobojem ob koncu praznovanja 70. obletnice jeseniškega hokeja pod strop dvignili zastave vseh let, v katerih so osvojili naslove državnega prvaka, tudi tisto iz leta 1974, ko se je sicer veselila Olimpija.
Aleš Burnik
Sportal Burnik debitiral z zmago, prvi poraz sezone vodilnih Italijanov

Ljubljančani po preobratu slavili v Italiji

Na papirju lažje delo je pričakalo člane Olimpije, spodbujene z zadnjima zmagama nad kolektivoma, ki sta se pomerila v Podmežakli. Gostovali so pri Milanu, za katerega igra še lani član zeleno-bele vrste, branilec Maks Selan in zaseda skromno 15. mesto.  Olimpija je v Milanu v izdihljajih tekme prišla do zmage s 6:4. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija je v Milanu v izdihljajih tekme prišla do zmage s 6:4. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zmaji so Italijane septembra premagali s 6:0, tokrat pa so se v Italiji precej bolj namučili. Ob koncu prve tretjine so vodili s 3:0 (zadeli so Gregor Koblar, Miha Zajc in Žan Jezovšek), Žan Us je v prvih 20 minutah zaustavil vseh osem strelov, v vratih je od druge tretjine stal Tilen Spreitzer. Po polovici obračuna so sledile črne minute, Ljubljančani so gostiteljem dopustili popoln preobrat. Milano je v sedmih minutah štirikrat zadel in se na zadnji odmor odpravil z vodstvom s 4:3.

Dobrih deset minut pred koncem je ob igralcu več za izenačenje zadel Aleš Kranjc, kapetan Aleš Mušič pa je minuto pred koncem zadel za novo vodstvo Ljubljančanov. Domačini so ob koncu poskušali brez vratarja izsiliti podaljšek, a je Gal Koren z zadetkom v prazen gol postavil končni rezultat (6:4).

Varovance Jureta Vnuka nova tekma v Alpski ligi čaka šele 19. decembra, ko bodo gostili drugo ekipo Salzburga.

Alpska liga, 1. in 2. december 

Lestvica

Preberite še:

Anže Pogačar
Sportal Predsednik Jesenic o trenerski menjavi
HDD Jesenice HK Olimpija Gaber Glavič
Sportal Poraz na derbiju sodu izbil dno: Glavič ni več trener Jesenic

 

Ne spreglejte