Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2024,
22.08

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 22. 2. 2024, 22.08

2 meseca

Alpska liga, kvalifikacijska skupina in drugi del, 22. februar

Železarji v velikih težavah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
HDD Jesenice | Foto www.alesfevzer.com

Foto: www.alesfevzer.com

HDD Sij Acroni Jesenice so danes v Meranu izgubili pomemben obračun z neposrednim tekmecem v boju za drugo mesto v kvalifikacijski skupini A, ki še zadnje prinaša dodatne boje za končnico Alpske lige. Izgubili so z 0:4 in zdrsnili na tretje mesto, s tem pa so se znašli v sila neugodnem položaju, nadaljevanje sezone v Alpski ligi je zanje le še teoretično. V zadnjem krogu morajo premagati Linz, Merano pa mora izgubiti z Gardeno. Hokejisti moštva HK RST-Pellet Celje so nastope v Alpski ligi sklenili s porazom proti Gardeni. 

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani ugnali Jeseničane in jim otežili delo

Jeseničani so na lestvici kvalifikacijske skupine A zdrsnili na tretje mesto in imajo dve točki zaostanka za Meranom. Priložnost bodo iskali v zadnjem krogu proti drugi zasedbi Linza v Podmežakli. Merano se bo takrat spopadel z Gardeno.

Celjani, ki so v prejšnjem krogu na slovenskem derbiju premagali Jesenice, so že pred današnjo tekmo z Gardeno ostali brez vsakršnih možnosti za napredovanje, alpsko sezono pa so zaključili s porazom 2:4.

Kako poteka kvalifikacijski del?

Po koncu rednega dela si je prvih šest ekip – Ritten, Zell am See, Red Bull Salzburg II, Vipiteno, Bregenzerwald in Cortina – že zagotovilo končnico. V drugem delu ta šesterica igra med seboj za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom in potencialno izbiro četrtfinalnega tekmeca.

Preostali, ki so redni del končali na sedmem mestu ali nižje – tudi oba slovenska predstavnika – pa poskušajo v dveh kvalifikacijskih skupinah A in B še ujeti mesti za četrtfinale. Najboljši so s seboj prinesli bonus točke (Jeseničani šest).

V kvalifikacijski skupini A so ob Jeseničanih tudi Celjani, Merano, Gardena in Steel Wings Linz. Prva iz te skupine si bosta zagotovila dodatne kvalifikacije po sistemu na izpadanje na dve zmagi z najboljšima ekipama kvalifikacijske skupine B. V tej igrajo osmi po rednem delu Kitzbühel, deveti Unterland Cavaliers, 12. Lustenau, 13. Fassa in 16. KAC Future Team.

Drugi del se bo končal 24. februarja. Dodatne kvalifikacije bodo na vrsti med 27. februarjem in 3. marcem, končnica se bo začela 5. marca. Prva tekma polfinala je načrtovana 21. marca, začetek finala pa 6. aprila. Prvak bo znan najpozneje 20. aprila.

Alpska liga:

Četrtek, 22. februar:

Lestvica

Preberite še:

HDD Jesenice
Sportal Jeseničani izgubili v Italiji
Ne spreglejte