Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 9. 2018,
13.10

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga Feldkirch Nik Zupančič Ivo Jan Sterzing Vipiteno

Četrtek, 27. 9. 2018, 13.10

5 let, 6 mesecev

Alpska liga od 25. do 30. septembra

"Lahko smo veseli, da smo jo dobro odnesli"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
HDD Jesenice HK Olimpija | Hokejisti Olimpije so s precej težavami premagali Zell am See. | Foto Urban Meglič/Sportida

Hokejisti Olimpije so s precej težavami premagali Zell am See.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija, ki so na nedeljski domači tekmi s 6:0 odpravili novinca iz Milana, so v sredo v Tivoliju z 2:1 strli Zell am See. Po zmagi so priznali, da predstava ni bila najboljša in da bi se kaj lahko srečanje obrnilo v korist Avstrijcev.

Olimpijo je v vodstvo v 5. minuti popeljal še lani član gostov Gregor Koblar, v začetku drugega dela je ob igralcu več s strelom z razdalje vodstvo na +2 zvišal še en Gorenjec v ljubljanski vrsti Aleš Kranjc. Avstrijsko moštvo je v nadaljevanju znižalo prednost zmajev, ki so si v zadnjem delu privoščili veliko napak, napačnih podaj, a jih na njihovo srečo gostje niso znali kaznovati. 

"Lahko smo veseli, da smo odnesli tri točke, lahko bi nas kaznovali, a smo se borili do konca. Za to je delala celotna ekipa. Pomembno je, da so tri točke tukaj," je dejal strelec prvega zadetka Gregor Koblar. | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Lahko smo veseli, da smo odnesli tri točke, lahko bi nas kaznovali, a smo se borili do konca. Za to je delala celotna ekipa. Pomembno je, da so tri točke tukaj," je dejal strelec prvega zadetka Gregor Koblar. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Točke bi lahko zdrsele po ledu

"Kaj sploh reči? Začeli smo kar dobro, dosegli hiter zadetek, nato pa se spustili na njihovo raven. Nismo igrali 60 minut od prve do zadnje minute, kot smo se dogovorili. Lahko smo veseli, da smo odnesli tri točke, lahko bi nas kaznovali, a smo se borili do konca. Za to je delala celotna ekipa. Pomembno je, da so tri točke tukaj," je po zmagi dejal strelec prvega zadetka Koblar, dodatno motiviran za boj s Zell am Seejem, za katerega je lani igral: "Zagotovo je bila motivacija še večja. Poznam se z vsemi. Želel sem zadeti, a na koncu sem vesel, da je zmaga ostala doma."

Zeleno-beli bodo spet na delu v soboto, ko bo v Tivoliju gostoval aktualni podprvak Ritten. Drugega slovenskega predstavnika HDD Sij Acroni Jesenice čaka zahteven konec tedna. V soboto bo gostoval pri Milanu, dan pozneje pa pri Feldkirchu.

Prvi poraz selektorja

Nov tekmovalni teden v Alpski ligi se je začel v torek, ko se je končal zmagoviti niz Sterzinga Vipitena, ki ga vodi slovenski selektor Ivo Jan, zanj pa igra tudi slovenski napadalec Jure Sotlar. Po treh zmagah mu je prvi poraz zadal Lustenau, ki je prevladoval (razmerje v strelih 43: 21) in z zmago s 3:1 zavzel vrh lestvice. 

Odpovedano uvodno tekmo bodo odigrali naknadno

Vodstvo Alpske lige je preučilo neljubi dogodek v uvodnem krogu, ko v Milanu niso ustrezno pripravili ledene ploskve in so tako tik pred začetkom srečanja tekmo s Feldkirchom odpovedali. Avstrijci, ki jih vodi Nik Zupančič, so želeli, da bi se tekma registrirala v njihovo korist, saj menijo, da so Italijani vedeli, da srečanja ne bo mogoče izvesti, a jih o tem niso obvestili. Epilog zgodbe pravi, da bodo tekmo odigrali naknadno, Milano pa bo moral avstrijski ekipi poravnati nekatere stroške.

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Jeseničani prerešetali Italijane, Olimpija prav tako slavila, blamaža v Milanu

Alpska liga, med 25. in 30. septembrom

Lestvica

Preberite še:

HDD Jesenice Asiago
Sportal Jeseničani suvereno, Blejci premagali Maribor in izgubili z Založani
HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija stresla jezo na novinca, Jeseničani pogledujejo proti zdravstvenemu kartonu Rodmana
Robert Kristan
Sportal Čustven večer ob priljubljeni skladbi Lixa: za noben trenutek na ledu mi ni žal
HK SŽ Olimpija
Sportal Jeseničan, ki ga je prepričala Olimpija, še ni zaprl vrat Nemčiji
Ne spreglejte