Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 2. 2020,
22.34

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija Marcel Rodman

Sobota, 22. 2. 2020, 22.34

4 leta, 1 mesec

alpska liga, 22. februar

Jeseničani doživeli četrti zaporedni poraz, Olimpija pa po podaljšku do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
jesenice | Hokejisti Jesenic so izgubili četrtič zapored. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti Jesenic so izgubili četrtič zapored.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi 5. kroga drugega dela alpske lige izgubili s Cortino s 3:5 (1:3, 1:0, 1:2). Člani HK SŽ Olimpija so gostovali na Južnem Tirolskem pri Rittnu in ga premagali po podaljšku.

HDD Sij Acroni Jesenice - HC Pustertal - Aplska liga
Sportal Železarji s praznimi naboji in slabo novico, Olimpija izgubila na derbiju

Jeseničani so doživeli četrti poraz v tem delu tekmovanja. Potem ko so ob koncu rednega dela nanizali deset zmag in za 11. premagali še večnega tekmeca iz Ljubljane v prvem krogu drugega dela, se je krivulja forme obrnila navzdol in danes je sledil četrti poraz v nizu.

 HDD Jesenice | Foto: Grega Valančič/Sportida HDD Jesenice Foto: Grega Valančič/Sportida Usoden je bil slab začetek in konec

Železarji imajo tudi nekaj kadrovskih težav zaradi poškodb in kazni, danes pa je bil zanje usoden predvsem slab začetek in konec prve tretjine. V prvi minuti so namreč prejeli kar dva gola, prvega že po pičlih devetih sekundah, potem je Jaka Sodja v 12. minuti poskrbel za gol priključka. Toda 29 sekund pred koncem so domači dobili gol, ko so imeli celo sami igralca več, a so izgubili plošček pred dvojimi vrati in zaostali z 1:3.

V drugi tretjini so se spet približali, zadel je Gašper Seršen. A mladega vratarja Ivana Stojnova, ki je za svoj prvi nastop v tem tekmovanju po prvi tretjini zamenjal Urbana Avsenika, so nato gostje premagali še v 44. minuti.

Do konca tekme so si domači prizadevali priti do izenačenja in bili nekajkrat povsem blizu. Na 3:4 je v 51. minuti znižal Blaž Tomaževič, še preden pa bi lahko ob koncu tvegali brez vratarja, so po novi napaki tekmecem omogočili protinapad, zadetek Remyja Giftopolousa 75 sekund pred koncem pa je dokončno odločil dvoboj.

Olimpija je po podaljšku premagala Ritten. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija je po podaljšku premagala Ritten. Foto: Grega Valančič/Sportida

Olimpija znova na Južnem Tirolskem

HK SŽ Olimpija je na Južnem Tirolskem le prišla do dveh točk za zmago po podaljšku. 

Ljubljančani kot vodilna ekipa po prvem delu drugega dela regionalnega tekmovanja niso začeli najbolje. Do današnjega obračuna so imeli le eno zmago, prvič v sezoni so izgubili tudi z Jeseničani.

Pri Rittnu so na konci vendarle prišli do zmage, čeprav je dolgo kazalo, da bodo odnesli tudi vse tri točke. Začetek sicer ni bil najboljši, domači pa so do vodstva prišli ob koncu prvega dela.

V drugi tretjini so zeleno-beli poskrbeli za zasuk, najprej je izenačil kapetan Aleš Mušič, le 40 sekund pred koncem drugega dela pa je za vodstvo poskrbel še Gal Koren. V tem delu igre so imeli gostje tudi sicer precejšnjo terensko premoč, a se je izkazal tudi domači vratar Kevin Lindskoug.

V zadnji tretjini pa so spet zapretili hokejisti Rittna. Več dela je imel Žan Us v vratih gostov, klonil pa v 57. minuti, tako da je bil na sporedu podaljšek. Tega pa so nazadnje vendarle v svoj prid odločili gostje, odločilni zadetek je v 64. minuti dosegel Kristjan Čepon.

Naslednjo tekmo bodo z istim nasprotnikom Ljubljančani igrali na svojem ledu, dvoboj v Tivoliju bo v torek, 25. februarja.

Alpska liga, 22. februar, skupina za razvrstitev

Lestvica skupine za razvrstitev

1. Val Pusteria 5 – 14 (2)
2. Cortina 5 - 10 (1)
3. Ritten 5 - 10 (3)
4. HK SŽ Olimpija 5 - 9 (4)
5. Asiago 5 – 8
6. HDD Sij Acroni Jesenice 5 – 4

*() – v oklepaju so dodatne točke, ki so jih ekipe prenesle v drugi del, v katerem bodo odigrale deset tekem (vsaka z vsako doma in v gosteh). Vse ekipe so že uvrščene v končnico.

Alpska hokejska liga, 22. februar, kvalifikacijski skupini

Preberite še:

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpija vendarle do prve zmage v drugem delu, poraz Jesenic
Ne spreglejte