Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2019,
22.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Sobota, 19. 1. 2019, 22.50

5 let, 2 meseca

Alpska liga, 19. januar

M. Rodman: Boli, a lahko gredo z dvignjeno glavo naprej #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Hdd Jesenice | Jeseničani so na domačem ledu po preobratu v zadnjih sekundah izgubili proti drugi ekipi Salzburga.

Jeseničani so na domačem ledu po preobratu v zadnjih sekundah izgubili proti drugi ekipi Salzburga.

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so se v soboto še tretjič v slabih dveh tednih in drugič v štirih dneh pomerili z rdečimi biki ter spet ostali praznih rok. Potem ko so še 40 sekund pred koncem vodili s 5:4, so gostom dopustili preobrat in izgubili s 5:6. Domačim navijačem se je prvič predstavila kanadska branilska okrepitev Mathieu Gagnon, v gorenjsko moštvo pa je prišlo kar nekaj povratnikov. Olimpija je pri Kitzbühlu slavila zanesljivo zmago s 7:2 in ostala tretja.

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Oslabljeni Jeseničani nemočni v Avstriji

Deseti Jeseničani v tej sezoni recepta za rdeče bike, ki so s peto zaporedno zmago skočili na četrto mesto, še niso našli. Če so bili na zadnji tekmi oslabljeni in povsem nemočni, je bilo tokrat na Jesenicah drugače.

Gorenjci so nastopili v precej močnejši postavi, ob novih dveh branilcih Mihi Pesjaku in Gagnonu so zaigrali tudi povratniki po poškodbah in boleznih Andrej Tavželj, David Rodman, Tadej Čimžar, Eric Pance, Philippe Paradis. V vratih je stal mladi Žiga Kogovšek​​​​​​, ustavil pa je 30 strelov. Njegova menjava je bil Clarke Saunders.

V prvi tretjini tekme ni bilo golov, železarje pa je v vodstvo popeljal Luka Kalan. Nato so silovito odgovorili Salzburžani, izkoriščali napake v domači obrambi in povedli s 4:1 (za 1:1 je zadel Mariborčan Aljaž Predan). Paradis je ob koncu tretjine ob igralcu več z znižanjem na 2:4 vrnil nekaj upanja domačim. To se je okrepilo v zadnjem delu, ko so gostitelji po zadetkih Čimžarja, Panceta, ki je izenačil po solo akciji, in Blaža Tomaževiča, ki je po strelu Pesjaka pred golom podstavil palico za vodstvo, že poskrbeli za veselje na tribunah Podmežakle. A nato jim je popustila zbranost. Gostom so v zadnjih 39 sekundah dopustili dva zadetka in vse tri točke.

Boli, a lahko gredo z dvignjeno glavo domov

"Naredimo veliko dobrih stvari, pa potem pademo, se spet poberemo, spet pademo ... Žal mi je, da se je na koncu tako obrnilo, saj bi fantje ob zmagi prej razumeli, da smo na pravi poti, kot zdaj, ko smo tako izgubili. Napak je v tej ligi in na splošno v hokeju kar nekaj. Gre za igro napak, in kdor jih naredi manj, tisti zmaga. Ta poraz mora boleti, to sem fantom povedal, saj drugače ne gre, a kljub temu morajo iti s pokončno glavo domov, ker delamo za višji, večji cilj, ne le za današnjo tekmo. Tudi jaz bom to vzel na ta način," je po porazu razmišljal glavni trener Marcel Rodman.

Marcel Rodman po porazu:

Kaj je po porazu povedal Miha Pesjak:

Jeseničani bodo niz treh alpskih porazov poskušali preprečiti v soboto, ko bodo gostili Zell am See.

Zmaji zanesljivo slavili

Hokejisti tretjega HK SŽ Olimpija so po četrtkovem preobratu pri Zell am Seeju spet gostovali v Avstriji in spet vknjižili tri točke. Pri 12. Kitzbühlu so slavili s 7:2, gostitelje pa dokončno zlomili v drugi polovici srečanja.

Miha Zajc se je vrnil po odsluženi kazni in k zmagi prispeval dva zadetka. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Miha Zajc se je vrnil po odsluženi kazni in k zmagi prispeval dva zadetka. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ljubljančani so sicer povedli že v 4. minuti, ko je bil natančen povratnik po kazni Miha Zajc. Avstrijci so hitro izenačili, a je Zajc priskrbel novo vodstvo, Anej Kujavec pa je soigralce na prvi odmor odpeljal z vodstvom s 3:1. Peter Lenes je v začetku drugega dela ob dveh igralcih več znižal na 2:3, kapetan Aleš Mušič pa sredi srečanja poskrbel za novo vodstvo zmajev s +2. V začetku zadnjega dela je Gregor Koblar z dvema zadetkoma ob številčni prednosti zvišal na 6:2, piko na i pa je v 51. minuti postavil Gal Koren. Žan Us je zaustavil 25 strelov od 27.

Olimpijo nova tekma Alpske lige čaka v četrtek, ko bo ob 19.15 gostila drugo ekipo Celovca.

Alpska liga, 19. januar

Lestvica

Preberite še:

HK Olimpija
Sportal Uradno: stari znanec se bo poskušal vrniti v ligo EBEL

 

Ne spreglejte