Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 11. 2018,
19.05

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Lustenau Feldkirch Nik Zupančič Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice

Nedelja, 11. 11. 2018, 19.05

5 let, 5 mesecev

Alpska liga, 10. november

Zupančičevi so se ob rekordu Alpske lige znesli nad velikim rivalom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Nik Zupančič | Feldkirch trenerja Nika Zupančiča je na derbiju velikih rivalov s 6:1 odpravil Lustenau. Tekmo si je ogledalo 4.438 gledalcev, kar je rekord tekmovanja. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Feldkirch trenerja Nika Zupančiča je na derbiju velikih rivalov s 6:1 odpravil Lustenau. Tekmo si je ogledalo 4.438 gledalcev, kar je rekord tekmovanja.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti Alpske lige so v reprezentančnem tednu večinoma počivali, a ne vsi. V soboto sta se na derbiju na Predarlskem pomerili moštvi z vrha lestvice: Feldkirch, ki ga vodi Nik Zupančič, in Lustenau. Obračun si je ogledalo 4.438 gledalcev, kar je rekord tekmovanja. Zupančičevi so domače gledalce razveselili z zmago s kar 6:1 in s skokom na tretje mesto, s katerega so izrinili Olimpijo.

 

Jesenice : Olimpija
Sportal Jeseničani so se razbesneli v Avstriji in negativni niz končali z visoko zmago

Zadnji teden je večina moštev v Alpski ligi lahko izkoristila za počitek in priprave na nadaljevanje tekmovanja – nekateri člani Jesenic in Olimpije so sicer igrali na reprezentančnem turnirju v Minsku –, na sporedu je bil le en obračun, a ta še kako pester. Na Predarlskem sta se v soboto udarila velika rivala, ki krojita vrh alpskega tekmovanja.

Feldkirch trenerja Nika Zupančiča je namreč gostil Lustenau in dodobra napolnil njegovo mrežo. Zupančičevi so zadeli po zgolj 12 sekundah, ko je udaril najboljši strelec lige (17 zadetkov na 15 tekmah) Robin Soudek. Čeh, ki je z 31 točkami na vrhu točkovne lestvice, se je podpisal pod štiri zadetke. Lustenau je častni gol dosegel v 53. minuti, ko so gostitelji vodili že s 6:0.

Veselje Feldkircha ob zmagi s 6:1 nad Lustenauom:

Rekordno število gledalcev

Obračun si je ogledalo 4.438 gledalcev, kar je nov rekord Alpske lige, ki poteka tretjo sezono. Ekipi imata enako število točk (31), Feldkirch pa tekmo več, tako da je za velikim tekmecem na tretjem mestu. Z zmago je na četrto mesto potisnil HK SŽ Olimpija, drugi slovenski predstavnik, HDD Sij Acroni Jesenice, je osmi. Vodi Val Pusteria, ki po 13 tekmah ni oddala niti točke.

Jeseničani se bodo v tekmovali ritem vrnili v torek, ko bodo gostovali pri Lustenauu. | Foto: Sportida Jeseničani se bodo v tekmovali ritem vrnili v torek, ko bodo gostovali pri Lustenauu. Foto: Sportida

Prihodnji teden na Predarlsko oba slovenska predstavnika

Nov tekmovalni teden v Alpski ligi bodo v torek odprli Jeseničani, ki jih čaka težko gostovanje pri Lustenauu, v soboto pa bodo ob 18. uri gostili Bregenzerwald. Ljubljančane prihodnji teden čakajo tri tekme, v sredo bodo ob 19.15 najprej pričakali Kitzbühel, konec tedna pa se odpravili na dvojno gostovanje. V soboto se bodo oglasili pri Lustenauu, v nedeljo še pri Feldkirchu nekdanjega selektorja.

Alpska liga, 10. november

 

Lestvica:

 

 

 

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca  Latvija Slovenija
Sportal Ivo Jan zadovoljen s fanti, "v katere do danes ni nihče verjel"

 

 

Ne spreglejte