Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 11. 2018,
22.01

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

HK SŽ Olimpija HDD Jesenice Alpska liga

Sobota, 3. 11. 2018, 22.01

5 let, 5 mesecev

Alpska liga, 3. november

Jeseničani so se razbesneli v Avstriji in negativni niz končali z visoko zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Jesenice : Olimpija | Jeseničani so pri Zell am Seeju zmagali s kar 12.2. | Foto Sportida

Jeseničani so pri Zell am Seeju zmagali s kar 12.2.

Foto: Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so na zadnji tekmi pred premorom pustošili pri Zell am Seeju, kjer so zmagali s kar 12:2 in končali serijo štirih zaporednih porazov. Člani HK SŽ Olimpija, ki so v četrtek izgubili prvič po devetih zaporednih zmagah v Alpski ligi, so na zadnji tekmi pred premorom in reprezentančno akcijo izgubili še drugič zapored. V Tivoliju jih je s 4:1 premagal Feldkirch nekdanjega selektorja Nika Zupančiča.

Jeseničani, ki jih je pred dnevi okrepil napadalec Eric Pance, a še ni zaigral, so se razbesneli na gostovanju pri ekipi z dna lestvice Zell am Seeju in ga premagali s kar 12:2. Mrežo domačih je v osmi minuti načel Gašper Glavič, ki se je ob koncu ustavil pri treh zadetkih. Domačini so sicer še uspeli izenačiti, a ko je Glavič v 12. minuti zadel še drugič, se je avstrijska ladja začela potapljati. 

Železarji so iz minute v minuto višali prednost in slavili z desetimi zadetki razlike. Kar pet zadetkov je k visoki zmagi prispeval kanadski novinec Philippe Paradis, zadeli so še Gašper Seršen, Urban Sodja, Nik Pem in Patrik Rajsar.

Po sobotnem obračunu bodo Jeseničani naslednjo tekmo za točke Alpske lige odigrali v torek, 13. novembra, ko bodo gostovali pri Lustenauu. Štirje železarji Luka Bašič, Tadej Čimžar, Luka Kalan in Nik Pem bodo v naslednjih dneh sodelovali na reprezentančni akciji.

Zupančičevi Olimpiji pred premorom zadali še en poraz

Hokejisti HK SŽ Olimpija se na alpski premor odpravljajo s popotnico dveh porazov. Potem ko so v četrtek izgubili na Solnograškem, so v soboto doma izgubili še s šestim Feldkirchom, ki ga vodi stari znanec zeleno-belega tabora Nik Zupančič. Avstrijci so v Ljubljani slavi s 4:1, eden od junakov zmage je bil gostujoči vratar Alex Caffi, ki je zaustavil 37 strelov od 38. 

Hokejisti Olimpije so izgubili še drugič zapored. S 4:1 jih je ugnal Feldkirch. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Hokejisti Olimpije so izgubili še drugič zapored. S 4:1 jih je ugnal Feldkirch. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Edini plošček je v mrežo gostov poslal branilec Olimpije Aleš Kranjc, ki je le 20 sekund za tem, ko so Zupančičevi povedli, ob igralcu več izenačil v 14. minuti. Gostje so v 23. minuti spet povedli, v začetku zadnje tretjine pa ušli na +2. Zmaji so se štiri minute pred koncem poskušali vrniti v igro brez vratarja Tilna Spreitzerja, a so Avstrijci zadeli v prazen gol in postavili končnih 4:1.

Fotoutrinki s tekme HK SŽ Olimpija : Feldkirch (foto: Morgan Kristan/Sportida)

Fotogalerija
1 / 10

Vrnitev 14. novembra

Olimpija, ki je padla na tretje mesto, se bo po premoru v tekmovalni ritem Alpske lige vrnila v sredo, 14. novembra, ko bo gostila Kitzbühel. Šest njenih igralcev bo del reprezentančne akcije, na kateri bodo Slovenci v pomlajeni zasedbi od četrtka do sobote igrali v Minsku, kjer se bodo merili z gostitelji, Francozi in Latvijci.

HK Olimpija Sterzing Vipiteno Ivo Jan
Sportal Jan vpoklical nove moči, le eden nakazal na konec reprezentančne poti

 

Alpska liga, 3. november

Lestvica

Preberite še:

HK Olimpija
Sportal Selektor po porazu zaploskal Olimpiji: Zasluženo tam, kjer so
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Znana je okrepitev Jesenic, predsednik ob krizi napovedal spremembe
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Brez jeseniškega čudeža in z deveto zaporedno zmago zmajev
Ne spreglejte