Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 12. 2012,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 30. 12. 2012, 15.30

8 let

A. Kopitar: Nevoščljivci bodo vedno prisotni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Naš najboljši hokejist Anže Kopitar je postal v letu 2012 tudi najboljši slovenski športnik. V novem letu si želi ubraniti naslov prvaka v NHL, z izbrano vrsto pa uvrstitve na olimpijske igre.

Za našim hokejskim asom Anžetom Kopitarjem je resnično uspešno leto. Uresničil je sanje, ki jih ima vsak hokejist od majhnih nog naprej. V najmočnejši hokejski ligi na svetu je osvojil ''sveti gral'' oziroma Stanleyjev pokal. In pri tem imel eno glavnih vlog, v končnici je bil skupaj s soigralcem Dustinom Brownom najučinkovitejši igralec. Njegov uspeh so nagradili tudi slovenski športni novinarji in novinarke, ki so mu namenili največ glasov in ga razglasili za športnika leta 2012. Prehitel je celo Primoža Kozmusa in Rajmonda Debevca, ki sta na olimpijskih igrah osvojila odličje. S priznanjem pa je postavil precedens. Prvič v zgodovini Slovenije je športnik leta postal nekdo, ki tekmuje v ekipnih športih. ''To je posebna čast, saj ima Slovenija vrhunske športnike, ki bi si to nagrado prav tako zaslužili. Ne bom našteval vseh, saj bi lahko do koga izpadel krivičen. Še enkrat moram ponoviti, da je to izjemna čast zame. Sem prvi, ki je to nagrado prejel kot predstavnik ekipnega športa. To pove, da sem z Los Angeles Kings naredil nekaj izjemnega,'' je odločitev komentiral Hrušičan.

Upanje umira zadnje

Kdo ve, kdaj bo lahko 25-letni napadalec znova napadel lorda Stanleyja. V najmočnejši hokejski ligi namreč poteka stavka, ki ji ni videti konca. V kolikor se strani ne bosta kmalu dogovorili, bo odpovedana celotna sezona, lov na ubranitev naslova prvaka pa bo treba prestaviti za eno leto.

''Trenutno se stvari ne odvijajo najbolje, vendar upanje umira zadnje. Upajmo, da se bo v naslednjih tednih, mesecih to le uredilo, in bomo zaigrali tudi v NHL,'' ostaja optimističen član Los Angelesa, ki odgovarja tudi na vprašanje, če že kaj pogreša Los Angeles: ''V Los Angelesu sem se odlično ustalil. Tam sem že šest let, tako da se počutim zares domače. Švedska je znova nova zame, tako da si del mene želi biti v Los Angelesu. Vendar pa je tudi ta izkušnja na Švedskem zame lepa, še posebej, ker prvič igram skupaj z Gašperjem. To je zares zabavno, videli pa bomo, koliko časa se bo to še nadaljevalo. Morda celotno sezono …''

Zlobnih jezikov je navajen

Stavke v NHL pa so se razveselili slovenski navijači, ki so po petih letih lahko znova občudovali Kopitarja v dresu izbrane vrste. Po turnirju v Ljubljani je nastopil tudi v Franciji. Pri ''risih'' je moral poslušati nasvete očeta Matjaža, ki je selektor, prvič pa je lahko v reprezentanci združil moči z bratom Gašperjem, kar je dvignilo tudi nekaj prahu.

''Zlobnih jezikov sem navajen, če lahko temu tako rečem. V času, ki sem ga preživel v tujini, sem dobil debelo kožo. Zdaj so se začele pojavljati tudi govorice o meni in Gašperju, kar ni nič prijetno za našo družino. Še posebej za Matjaža, ki ga te govorice najbolj bolijo. Vendar tako je. Nevoščljivci so bili, so in bodo. S tem je potrebno živeti. Kar se tiče mojih nastopov za reprezentanco, postajam pokvarjena kaseta. Vedno rečem, da če bo čas, potem bom za reprezentanco zaigral z veseljem. To sem letos potrdil, sedaj pa upam, da se bodo zaprla kakšna usta glede mene in mojih nastopov za reprezentanco,'' se je razgovoril starejši izmed bratov Kopitar, ki skupaj z mlajšim nosi dres švedske More. Sam pravi, da je ob naznanitvi stavke prejel tudi ponudbo iz Švice in Bratislave, a je imel vedno v mislih le igranje z Gašperjem.

Ne spreglejte