Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
21. 6. 2016,
17.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,70

2

Natisni članek

Euro 2016 nogomet Hrvaška huligani

Torek, 21. 6. 2016, 17.40

6 let, 6 mesecev

Rdeč alarm v St. Etiennu: Znana minuta, v kateri naj bi udarili huligani #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,70

2

Hrvaški navijači, ki so na evropskem prvenstvu v Franciji že poskrbeli za nerede na tekmi med Hrvaško in Češko, naj bi vajo ponovili tudi danes v Bordeauxu na obračunu s Španijo, pišejo hrvaški mediji.

Neredi naj bi se začeli v 30. minuti, šlo pa naj bi za vdor na igrišče in napad na sodnika, je dejal predsednik sindikata hrvaške policije Nikola Kajkić.

''Že za nerede v Saint Etiennu smo vedeli, a francoska policija ni odreagirala tako, kot bi morala. Vse prestopnike so že imeli v rokah, a so jih izpustili in zagotovo bodo ti fantje za nerede poskrbeli tudi danes,'' je za 24sata.hr povedal Kajkić, ki je še dodal, da je francoska policija zaustavila tudi avto Renault twingo, ki ga je vozil eden od izgrednikov na tekmi s Češko. Videli so tudi, da je v avtu polno raket, topovskih udarov in drugih pirotehničnih sredstev, tudi solzivec, a so ga vseeno izpustili.

Na preži tudi hrvaško notranje ministrstvo

Podobne informacije so prišle tudi s hrvaškega ministrstva za notranje zadeve. ''Glede današnje tekme med Hrvaško in Španijo imamo informacije, da bo lahko prišlo do novih izgredov hrvaških navijačev. V igri je ponovno metanje bakel, govori pa se tudi o vdorih na teren. Vse, kar vemo, smo predali francoski policiji," so zapisali.

Bojijo se, da jih je še več

Francoska policija razpolaga s seznamom kar 236 potencialnih hrvaških huliganov, ki ga je sestavilo hrvaško notranje ministrstvo. Tem osebam bo onemogočen vstop na štadion, a obstaja verjetnost, da je število potencialnih izgrednikov višje od omenjene številke.

Huligani prekinili tekmo proti Češki

Hrvaški huligani so v soboto z metanjem bakel in drugih eksplozivnih teles na zelenico v 85. minuti prekinili tekmo s Češko. Hrvaška nogometna zveza se je po omenjenem incidentu zbala, da lahko Hrvaško doleti tudi kazen izključitve s turnirja, na koncu pa so jo odnesli z denarno kaznijo v višini sto tisoč evrov.

​Tekma med Hrvaško in Španijo bo danes ob 21. uri.

Hrvaški navijači pred večerno tekmo dobro razpoloženi:

 

Ne spreglejte