Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 10. 2022,
18.32

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Luka Bojanc gimnastika svetovni pokal Mersin Lucija Hribar Zala Trtnik

Sobota, 8. 10. 2022, 18.32

1 leto, 6 mesecev

Mersin, svetovni pokal v športni gimnastiki

Zala Trtnik in Lucija Hribar v Mersinu do treh finalov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Zala Trtnik | Zala Trtnik, ki si je že v petkovih kvalifikacijah dvovišinske bradlje pritelovadila prvi nastop med najboljšo osmerico svetovnega pokala v karieri, je danes uspešno nastopila še na gredi. | Foto Grega Valančič/Sportida

Zala Trtnik, ki si je že v petkovih kvalifikacijah dvovišinske bradlje pritelovadila prvi nastop med najboljšo osmerico svetovnega pokala v karieri, je danes uspešno nastopila še na gredi.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski telovadki Zala Trtnik in Lucija Hribar sta uspešno nastopili v današnjih kvalifikacijah svetovnega pokala v športni gimnastiki v Mersinu. Obe bosta v nedeljskem finalu nastopili med najboljšo osmerico na gredi, Hribarjeva pa še na parterju. Luka Bojanc je na krogih z 12. mestom ostal brez finala.

Komaj 16-letna Zala Trtnik, ki si je že v petkovih kvalifikacijah dvovišinske bradlje pritelovadila prvi nastop med najboljšo osmerico svetovnega pokala v karieri, je danes uspešno nastopila še na gredi.

Z oceno 11,900 točke se je s sedmo oceno tega orodja uvrstila v finale. Še uspešnejša na gredi je bila njena pet let starejša reprezentančna kolegica Lucija Hribar, ki bo v finalu osmerice kolajne "napadala" s popotnico četrte ocene (12,350) kvalifikacij.

Lucija Hribar pa bo v nedeljo tako kot Trtnikova nastopila v dveh finalih. Poleg gredi je bila uspešna še v kvalifikacijah parterja, kjer je prejela šesto oceno 11,900 točke.

Poleg obeh telovadk se je danes predstavil tudi Luka Bojanc na krogih, vendar je po veliki napaki ostal brez nedeljskega boja za odličja.

V nedeljskih finalih bosta nastopila še Teja Belak na preskoku, ki je bila v petek zmagovalka kvalifikacij in je prva favoritinja za zmago, ter Nikolaj Božič, ki bo drugič v karieri nastopil med elito na parterju.

V slovenskem taboru so odlično izkoristili zadnjo tekmo svetovnega pokala pred vrhuncem sezone, ki bo od 29. oktobra do 6. novembra v Liverpoolu.

Preberite še:

gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Teja Belak
Sportal Belakova z najvišjo oceno v finale, Trtnikovi je uspelo prvič
Ne spreglejte