Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
8. 9. 2012,
13.23

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL Aaron Rodgers Peyton Manning Denver Broncos

Sobota, 8. 9. 2012, 13.23

1 leto, 11 mesecev

Varna stava so Packers, za pogumne Broncos

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V NFL spet poka! Na koga velja biti letos pozoren? Izbrali smo pet ekip, ki so v ožjem krogu favoritov za Lombardijev pokal in pet igralcev, na katerih bo breme zmag njihovih moštev.

Green Bay Packers

Zmagovalci Super Bowla 2010 so imeli lani še eno odlično sezono (15 zmag v rednem delu), nato pa so jih v končnici presenetili New York Giants. Atomski napad, ki ga vodi podajalec in MVP lanske sezone Aaron Rodgers, je neustavljiv (lani 45 "touchdownov" in 4.643 jardov po zraku). Težavo v igri po tleh bodo skušali rešiti s Cedricom Bensonom, ki je prišel iz Cincinnati Bengals. Predvsem pa morajo izboljšati svojo obrambo proti igri po zraku (lani 4.796 jardov). Zato so na naboru izbrali Nicka Perryja in Jerela Worthyja, ki ju bodo takoj poslali v ogenj.

New England Patriots

Trikratni zmagovalci Super Bowla so bili lani tako blizu novemu Lombardijevemu pokalu, a so jih v zadnjih minutah tekme vseh tekem v Indianapolisu ustavili Giants. Znova so prvi favoriti iz konference AFC. Imajo lahek spored tekem v rednem delu, ekipa pa se vsaj v napadu zdi še boljša kot lani. Tom Brady, ki je lani podal 39 "touchdownov" in 5.235 jardov (bil je 65-odstotno natančen), je dobil novo tarčo - Brandona Lloyda. Že tako ali tako pa so super zanesljivi Wes Welker, Rob Gronkowski in Aaron Hernandez. Podobno kot pri Packers in Saints jih njihova težava obramba (lani najslabši), zlasti Patrick Chung in Steve Gregory bosta morala pokazati več.

New Orleans Saints

Čeprav je glavni trener Sean Payton suspendiran za celotno sezono, ostajajo ena najboljših ekip v ligi. Še posebej njihov napad. Podajalec Drew Brees je imel lani prek 5.000 jardov. Marques Colston, Jimmy Graham in Darren Sproles so ujeli 265 njegovih podaj za 26 "touchdownov". Imajo širok nabor odličnih tekačev (čakamo, da eksplodira Mark Ingram). Težava je le njihova obramba: lani so tekmeci proti njim dosegli 4.000 jardov, v končnici so imeli proti San Francisco 49ers pet izgubljenih žog. Po preklicu suspenza se v obrambo vsaj vračata Jonathan Vilma in Will Smith.

Denver Broncos

Lani so se v končnico prebili kljub povprečni igri podajalca Tima Tebowa. Pogosto spregledana, a vsekakor omembe vredna je njihova obramba. Von Miller in Champ Bailey bosta znova strah in trepet. Tebow je miljo nad morjem zdaj že preteklost. V ekipo so pripeljali veterana Peytona Manninga. Enajstkratni udeleženec tekme zvezd Pro Bowl se vrača na zelenice po letu odstotnosti zaradi operacije vratu. Zanj so dali celo premoženje, a če je še dobri stari Peyton, bodo zelo nevarni. Ima dva mlada in talentirana lovilca Demaryiusa Thomasa in Erica Deckerja, iz Indianapolis Colts pa mu je sledil "tight end" Jacos Tamme. Tekač Willis McGahee ni najbolj zanesljiv.

Baltimore Ravens

Če Saints, Packers in Pats stavijo na napad, pa je največja moč Ravensov obramba. Čeprav jih čaka težak spored, začenši z dvema močnima divizijskima rivaloma, ki sta se lani oba uvrstila v končnico (Pittsburgh Steelers in Bengals), pa vendarle veljajo za ekipo, ki ji številni dajejo veliko možnosti. No, tako je bilo že lani, a je dal na koncu napad vendarle premalo. Joe Flacco bo moral podati več kot 20 "touchdownov". Če v napadu stavijo na mlade, pa v obrambi na izkušene. Trinajstkratni Pro Bowler Ray Lewis ostaja obraz franšize, tu je še Ed Reed, bodo pa večji del rednega dela sezona brez Terrella Suggsa (poškodba ahilote tetive). Prve odgovore o moči ekip bomo dobili že v nedeljo.

Ne spreglejte