Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 7. 2020,
19.28

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Luka Božič Urša Kragelj

Nedelja, 26. 7. 2020, 19.28

3 leta, 8 mesecev

V Solkanu največ zmag domačim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Urša Kragelj | Urša Kragelj je bila v nedeljo najhitrejša. | Foto Grega Valančič/Sportida

Urša Kragelj je bila v nedeljo najhitrejša.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V nedeljo so soške brzice gostile še eno tekmo članskega slovenskega pokala in mladinskega evropskega pokala v slalomu na divjih vodah. Tekmovalci domačega kluba so se razveselili treh zmag, slavili so kajakašica Urša Kragelj, kanuistka Alja Kozorog in kanuist Luka Božič. Za edino "gostujočo" zmago je med kajakaši poskrbel Peter Kauzer.

Urša Kragelj je v soboto osvojila drugo mesto, drugo tekmo v Solkanu pa končala na prvem. "Lepo je bilo tekmovati. Po več kot enem letu, po poškodbi, se v zadnjih dveh tednih prvič počutim bolj suvereno v čolnu. Uspelo mi je sestaviti dobre vožnje, večinoma brez dotikov, tako da sem kar zadovoljna," je povedala Kragljeva.

Tesno za Uršo Kragelj je tekmo kajakašic končala svetovna prvakinja Eva Terčelj, tretje mesto pa si je priveslala Nemka Anna Faber, zmagovalka sobotne tekme.

Peter Kauzer
Sportal V Solkanu zmage Kauzerju, Božiču in Kozorogovi

Božič štartal z lanskim čolnom

Po več drugih mestih v preteklih tekmah serije tekem za slovenski pokal je bil z dvema zmagama uspešen Luka Božič. "Na takšen vikend sem čakal kakšne tri mesece. Takoj po karanteni se nisem znašel v novem čolnu. Na današnji tekmi sem startal z lanskim čolnom, včerajšnjo pa z novim. Zadovoljen sem, da lahko gradim sezono naprej," je bil zadovoljen Božič. Drugo mesto med kanuisti si je tokrat priveslal Jure Lenarčič, tretji pa je bil Benjamin Savšek.

Luka Božič je bil pred Juretom Lenarčičem in Benjaminom Savškom. | Foto: Nina Jelenc Luka Božič je bil pred Juretom Lenarčičem in Benjaminom Savškom. Foto: Nina Jelenc

Tudi v ženski konkurenci kanuistk je zmaga ostala doma. Alja Kozorog je bila skoraj dve sekundi hitrejša od Eve Aline Hočevar, sicer najhitrejše med mladinkami, tretja pa je bila Lea Novak, zmagovalka v kategoriji do 23 let.

"Od prve tekme v Tacnu do sedaj sem poskušala graditi, se popravljati iz tekme v tekmo in zdi se mi, da mi je kar dobro uspelo. Pričakovala sem, da mi bosta finalni vožnji uspeli malo boljše, ampak se mi vseeno zdi, da so bili časi dobri," je dejala zmagovalka.

Kot zadnji so se v finalu pomerili še kajakaši. Najhitrejši čas je tako kot v soboto postavil Peter Kauzer, na drugo mesto je priveslal Nemec Stefan Hengst, tretji pa je bil Žan Jakše.

"Z izkupičkom sem zadovoljen, ampak sem imel na progi še kar nekaj rezerv. Lovil sem linije, se mi zdi, da mi je v prvi vožnji čoln bolj stekel," je povedal Kauzer.

Ne spreglejte