Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2024,
17.06

Osveženo pred

6 dni, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

Žiga Lin Hočevar Eva Alina Hočevar Benjamin Savšek Luka Božič

Petek, 20. 9. 2024, 17.06

6 dni, 7 ur

Le Seu, svetovni pokal v slalomu na divjih vodah

V polfinalu vsi kanuisti in Eva Alina Hočevar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Luka Božič |  Luka Božič je imel 15. čas kvalifikacij. | Foto Damiano Benedetto

Luka Božič je imel 15. čas kvalifikacij.

Foto: Damiano Benedetto

Drugi tekmovalni dan svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v La Seu d'Urgellu, ki je letošnja zadnja postojanka za slalomiste, so v dopoldanskem delu programa v kvalifikacijah nastopili kanuisti in kanuistke. Vsi trije kanuisti so uspešno napredovali v polfinale, med dekleti je to uspolo le Evi Alini Hočevar.

Benjamin Savšek je dobro formo s prejšnjega svetovnega pokala v Italiji, kjer je zmagal, prenesel tudi v Španijo. Prvo oviro tekmovanja, kvalifikacije kanuistov, je preskočil brez težav in napredoval z devetim časom.

Brez težav sta se v polfinale uvrstila tudi Luka Božič, ki je imel 15. čas kvalifikacij, in Žiga Lin Hočevar, ki je bil mesto za njim, 16.

Najhitrejši je bil olimpijski prvak Francoz Nicolas Gestin iz Francije. Za njim sta se zvrstila Čeh Vaclav Chaloupka in Španec Miquel Trave.

Nekaj manj uspeha so tokrat imele kanuistke, saj se je v drugo fazo tekmovanja uvrstila le Eva Alina Hočevar. Slovenska olimpijska je postavila deseti čas predtekmovanja. Na koncu pa imela dobre štiri sekunde zaostanka za vodilno kanuistko kvalifikacij Britanko Kimberley Woods. Z drugim časom se je v polfinale uvrstila Čehinja Tereza Kneblova, s tretjim pa Francozinja Angele Hug.

Precej bolj razočarani sta bili Alja Kozorog in Lea Novak. V obeh poskusih se jima namreč ni izšlo po željah in ostali sta brez napredovanja. Po prvi vožnji je bila Lea Novak 33., Alja Kozorog pa 34. V drugi vožnji pa sta obstali tik pred vrati polfinala. Lea Novak je bila namreč enajsta, Alja Kozorog pa 12.

Preberite še:

Lan Tominc
Sportal V Španiji vsi slovenski kajakaši in kajakašice v polfinale
Ne spreglejte