Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 10. 2012,
21.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nova KBM Branik

Sobota, 27. 10. 2012, 21.50

8 let

V Lukni pokleknile tudi Madžarke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 5. kroga srednjeevropske lige premagale madžarsko Tevo Godollo s 3:0 (23, 17, 14).

Mariborčanke v srednjeevropski ligi še naprej meljejo. Čeprav po naporni poti v Baku niso imele pravega počitka, so zabeležile še četrto zmago v tem tekmovanju, nekaj težav so imele le v prvem nizu, ko še niso ujele pravega ritma. Tekma je trajala dobro uro, kar kaže na kakovostno razliko med ekipama.

Gostiteljice so tekmo začele povprečno, tako da si jim bile v prvem nizu gostje enakovredne. Madžarke so za točko vodile ob prvem in ob drugem tehničnem odmoru, pred končnico je sledil preobrat in vodstvo Mariborčank z 21:17. Uporne gostje so v ključnih trenutkih skušale doseči preobrat, pri 23:23 pa je domača vrsta dosegla še dve točki, kar je pomenilo vodstvo z 1:0.

V drugem nizu je igra slovenskih prvakinj iz minute v minuto postajala bolj zanesljiva v polju in obrambi ter učinkovita v napadu. Ob drugem tehničnem odmoru so imele gostiteljice štiri točke prednosti, v nadaljevanju pa so s čvrstim blokom in uspešnimi akcijami v napadu brez težav povišale prednost in dobile tudi drugi niz.

Da so po kakovosti veliko boljše od madžarske ekipe, je pokazal tudi tretji niz. Mariborčanke so povsem zagospodarile na igrišču, točke osvajale po izdelanih akcijah, dobro igrale tudi v obrambi in z visokim blokom onemogočile večino napadov ekipe z druge strani mreže. Ob drugem tehničnem odmoru bila prednost "bankirk" osem točk in dvomov o gladki zmagi ni bilo več.

"V dosedanjem delu sezone nam gre zelo dobro. Smo mlada in neizkušena ekipa, zato smo nad uspehi še toliko bolj zadovoljni. Tekma proti madžarski ekipi je bila zahtevna v prvem nizu, ko smo se morali potruditi za zmago, v drugem in tretjem nizu pa je bila naša ekipa veliko boljša," je povedala Sara Hutinski, s 17 točkami najučinkovitejša igralka tekme.

Ne spreglejte