Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
15. 9. 2015,
14.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Benjamin Savšek kanu London svetovno prvenstvo

Torek, 15. 9. 2015, 14.52

7 let, 12 mesecev

V Londonu bo stavil na svoje izkušnje

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski kanuist Benjamin Savšek pred svetovnim prvenstvom v Londonu stavi na svoje izkušnje, moral pa bo imeti tudi nekaj sreče.

Benjamin Savšek se je v zadnjih letih razvil v vrhunskega tekmovalca, saj ima samo iz svetovnih prvenstev doma že dve posamični medalji. Lani na svetovnem prvenstvu v ZDA si je priveslal srebro. Beni, ki je aktualni evropski prvak, bo tudi tokrat eden glavnih kandidatov za sam vrh. Svetovno prvenstvo v Londonu je še toliko bolj pomembno, saj se bodo lovile kvote za olimpijske igre v Rio de Janeiru. Kanuisti se bodo prvič na progo podali v četrtek, ko jih čakajo kvalifikacije, v sredo pa bodo že kvalifikacije vozili dvojci in kajakšice.

Hitro se pripeti kakšna napaka

Ambicije slovenskega kanuista so visoke, vendar v svojih napovedih ostaja kot vselej bolj previden. Kot pravi je počutje pred prvenstvom dobro. "Cilji so visoki, vendar slalom na divjih vodah je nepredvidljiv šport, tako da je nehvaležno karkoli napovedovati. Hitro se pripeti kakšna napaka in dober rezultat lahko hitro splava po vodi. Trenutno se dobro počutim in mislim, da bo šlo. Seveda moram pa imeti tudi nekaj sreče na svoji strani, da mi bo uspela finalna vožnja."

Zdaj je na štartu bolj samozavesten

Pri 28-letnem Savšku bodo pomembno vlogo igrale izkušnje. Teh si je v vseh letih tekmovanja že kar nekaj nabralo. "Izkušnje mi pomagajo do te mere, da sam na štartu bolj samozavesten. Za sabo imam že kar nekaj kilometrine in dobrih rezultatov. Sam sebi sem dokazal, da sem sposoben priti visoko. Seveda pa je pritisk na tekmi še vedno prisoten," je povedal Savšek, ki se je z londonsko progo prvič soočil na olimpijskih igrah leta 2012.

Beni, ki je tudi že oče dveh otrok, priznava, da mu tehnično zahtevne proge bolj ustrezajo. Prav takšna pa je proga v Lee Valley centru. Veliko bo odvisno tudi od same postavitve. "Raje ima težje proge, kjer je treba biti tehnično zelo dober. Veliko bo odvisno kakšna bo postavitve proge. Upam, da mi bo ustrezala. Če ne, bom pa poskušal malo bolj na roke podelat progo (smeh)."

Kandidatov za medaljo je veliko

Konkurenca je vsako leto večja in razlike med tekmovalci so zmeraj manjše, tako da je veliko kandidatov za medaljo. "Sploh v finalu so kandidati za medaljo od prvega do zadnjega. Zdaj, ko za polfinale in finale šteje vsaka vožnja posebej, se mi zdi, da je še težje priti do medalje. Na ta sistem sem se že navadil, tako da skušam svoje vožnje stopnjevati do finala," je še povedal Beni, ki že dolga leta sodeluje s trenerjem Jožetom Vidmarjem.

Ne spreglejte