Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2015,
16.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ljubljana Silverhawks ameriški nogomet liga AFL

Torek, 13. 10. 2015, 16.45

8 let

V ameriškem nogometu po stopinjah hokejistov (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski klub ameriškega nogometa, Ljubljana Silverhawks, se bo v sezoni 2016 pridružil razširjenemu avstrijskemu prvenstvu, ligi AFL.

"Od ustanovitve Ljubljana Silverhawks v letu 2001 je ekipa iskala mednarodne tekmece in mednarodne lige, kjer bi lahko sodelovali. V začetnih letih so se tako organizacijsko kot tudi tekmovalno še lovili. Po desetih sezonah v mednarodni srednjeevropski ligi CEFL so Ljubljana Silverhawks sprejeli nov izziv: odzvali so se povabilu Avstrijske zveze za ameriški nogomet (AFBÖ) in bodo v sezoni 2016 sodelovali v avstrijskem razširjenem državnem prvenstvu, natančneje v elitni ligi AFL (Austrian Football League)," so v sporočilu za javnost zapisali ljubljanski Sokoli. Ljubljančani so svoje najboljše fante že v zgodnejših letih obstoja kluba občasno pošiljali na trening in izobraževanje v Avstrijo, saj je liga AFL vedno veljala za najmočnejše državno prvenstvo v Evropi.

Dobro delo in dobre predstave Ljubljančanov v ligi CEFL so opazili tudi vodilni v avstrijski zvezi, ki so klub povabili k sodelovanju na najvišji ravni, saj želijo v ligi AFL, po zgledu hokejskih kolegov in uspešnega projekta lige EBEL, združiti najboljše klube iz Avstrije in bližnje okolice.

"Med sodelujočimi ekipami je pomembno opozoriti vsaj na dve, ki sta nenehno med najboljšimi evropskimi klubi ameriškega nogometa. Swarco Raiders iz Innsbrucka so aktualni avstrijski prvaki, s skupno tremi evropskimi naslovi ter tremi naslovi najboljšega v AFL. Vienna Vikings je največji športni klub v Avstriji s skupno kar 3.500 člani. Naslov najboljših v Evropi so osvojili petkrat, še petkrat so bili drugi, osvojili pa so kar 14 lovorik najboljšega v državi," še pojasnjujejo v klubu Ljubljana Silverhawks. Sezona 2016 se bo začela marca, vsaka ekipa bo odigrala 10 tekem rednega dela (pet domačih in pet gostujočih). Nato bosta sledili tako imenovani tekmi Wild Card in polfinala. Finalni Austrian Bowl bodo odigrali julija v Celovcu.

Avstrijska nacionalna televizija ORF načrtuje 11 prenosov tekem lige AFL. Povprečno sicer tekme obišče 2.800 obiskovalcev.

Ne spreglejte