Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2018,
20.31

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

plavanje Katja Fain Martin Bau Koper

Četrtek, 26. 7. 2018, 20.31

5 let, 9 mesecev

združeno prvenstvo Slovenije, 1. dan

Uvodni dan v znamenju favoritov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Katja Fain | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V Kopru se je začelo letošnje združeno prvenstvo Slovenije v plavanju. Kljub odsotnosti dela reprezentance, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo v Glasgowu, so na Obali zmagali favorizirani plavalci.

Na 400 m prosto sta se zmag veselila Mariborčanka Katja Fain in njen someščan Martin Bau, ki pa nastopa za ravenski Fužinar. Bau je že po polovici tekme opravil zasledovalci, zato sta se Pirančan Marcel Primožič in Radovljičan Jan Toma udarila za drugo mesto, uspešnejši pa je bil prvi.

Bau brez norme za EP

"Tukaj uživam in v Kopru sem le zato, da zaključim sezono. Z lovljenjem norme za evropsko prvenstvo se je zelo vlekla. Nisem je dosegel, kaj pa je bilo, pa niti ne vem. Bil sem zdrav in treniral," je po zmagi dejal Bau, ki bo na dopustu najprej zbistril glavo, potem pa se odločal, kako naprej. Prav ob koncu dneva je Bau zmagal še na 200 m delfin.

Martin Bau | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Fainovi uspela generalka pred Glasgowom

Mlada Katja Fain je opravila generalko za evropsko prvenstvo in prepričljivo ugnala Ravenčanki Mojco Hancman in Dašo Tušek, daljinska plavalka Špela Perše je bila šele četrta. "Nisem šla na polno, zato je nastop z izidom 4:16 zelo v redu. Prvenstvo tukaj ni prvi cilj, moram pa braniti barve kluba. Občutki v vodi so dobri in upam, da bom v Glasgowu ujela pravi zavesljaj," je po nastopu povedala Fainova, ki prihodnji teden že potuje na evropsko prvenstvo.

Kerč ni nadaljeval izjemne zimske sezone

Na 100 m prsno je bil po pričakovanjih najmočnejši plavalec Olimpije Aljaž Kerč, ki po izjemni zimski sezoni poleti ni nadaljeval v enakem ritmu in ostal brez EP. "Glede na obseg treninga je izid zelo dober. Čas je, da spet začnem delati, prav tak izid pa mi da novo motivacijo za naslednjo sezono. Letos sem imel žal mnogo težav," je dejal Kerč, ki je bil prepričljivo hitrejši od mladih Ravenčanov Matije Možeta in Lovra Kneza.

Anja KLinar | Foto: Sportida Foto: Sportida

Čelikova brez resne konkurence

Žensko tekmo je dobila še ena potnica za EP Tina Čelik, ki ji klubska kolegica Petja Hribar in Sara Mihalič iz ljubljanske Olimpije nista bili resna konkurenca. "Tukaj sem preizkusila novo taktiko. Predvsem večji nadzor zavesljaja, da mi na koncu ostane več moči in zelo sem zadovoljna. Komaj čakam, da se tekme v Glasgowu začnejo," je dejala plavalka, ki na Škotskem največ pričakuje od nastopa na 50 m prsno.

Ferše Eržen, Košakova in Klinarjeva ...

Na 50 m hrbtno sta zmagala ilirijan Anže Ferše Eržen in Celjanka Anemari Košak. Na 200 m delfin pa je bila štirikratna radovljiška olimpijka Anja Klinar krepko boljša od Mariborčanke Katje Fain in plavalke Ljubljane Sare Globokar. Na 4 x 100 m prosto so se zmag veselili plavalci in plavalke Olimpije.

Ryan lochte
Sportal Nov udarec za slovitega Ryana Lochteja, v igri doping
Anja Klinar
Sportal Anja Klinar: Sezona je bila psihično zelo težka
Madisyn Cox
Sportal Coxovi dveletna kazen zaradi dopinga
Gorazd Podržavnik
Sportal Plavalni selektor in plavalci na EP z željo po treh finalih
Ne spreglejte