Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
10. 6. 2018,
0.31

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,61

3

Natisni članek

Tyson Fury Sefer Seferi Manchester

Nedelja, 10. 6. 2018, 0.31

5 let, 10 mesecev

Tyson Fury vs. Sefer Seferi

Tyson Fury je nazaj: najprej poljub, nato hitra predaja #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,61

3

Tyson Fury | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Tyson Fury se je po 31 mesecih zmagovito vrnil v ring. Zmago je dosegel po koncu četrte runde, ko se je Albanec Sefer Seferi odločil, da ima dovolj, in predal dvoboj. Kontroverzni Anglež je dosegel še svojo 26. zmago v karieri in ostaja neporažen.

Po senzacionalni zmagi konec leta 2015 nad Vladimirjem Kličkom je padel v globoko krizo in številni so že mislili, da kontroverznega Angleža v ringu ne bomo več videli. V tej kalvariji so mu očitali jemanje prepovedanih poživil, česar mu niso nikoli dokazali, odvzeli so mu vse šampionske pasove in tudi boksarsko licenco, sam pa je povsem skrušen v globoki depresiji razmišljal tudi o samomoru.

V zadnjem času se je pri odličnem boksarju vse obrnilo na bolje. Oprali so ga suma dopinga, potem ko so ugotovili, da je tako psihično kot fizično pripravljen, pa so mu vrnili tudi boksarsko licenco. Ob svojem povratku je pričakovano hitro opravil s svojim nasprotnikom Seferjem Seferijem in se veselil 26. zmage v svoji profesionalni karieri, še do 19. mu je uspelo priti predčasno.

Že prihod v ring je bil poseben:

Legendarni prihod, poljub in predaja

Že njegov prihod v ring je bil veličasten, njegov spremljevalni glasbeni miks je vseboval tudi pesem Afromana Because I Got High, in hitro je vsem pokazal, za kakšen šov so bili ljubitelji boksa prikrajšani vse te mesece. V Areni v Manchestru je zahrumelo od navdušenja, roko na srce pa je bilo nato v ringu akcije bolj malo. Fury je še pred začetkom Albanca poljubil, še preden se je dobro ogrel, pa mu je Seferi po četrti rudni ''pobegnil'' iz ringa.

''Hvala, navijači, hvala, Manchester, najboljši ste. Zame je bil ta dvoboj kot debi in počutim se izjemno. Nisem se hotel takoj zapoditi, ko sem se le želel zadeve lotiti malce bolj resno, je Seferi dvoboj predal. Škoda, a kmalu bom nazaj, verjamem, da me bo promotor Frank Warren zaposlil,'' je takoj po dvoboju dejal Fury in šel celo tako daleč, da je navijačem obljubil, da bo do konca leta okoli pasu že obesil pas za svetovni naslov. To je povsem nerealna napoved, bi pa lahko Furyja na delu resnično ponovno videli že avgusta.

Tysona Furyja bomo ponovno na delu videli avgusta. | Foto: Reuters Tysona Furyja bomo ponovno na delu videli avgusta. Foto: Reuters

Tyson Fury
Sportal Šampion, ki se je zredil do neprepoznavnosti, se vrača v ring #video

Že na tehtanju poskrbel za šov

V času brez boksa se je Fury močno zredil in imel tudi 175 kilogramov, na petkovem treningu pa jih je imel 206 centimetrov visoki boksar kar 50 manj (125 kg).

V Makedoniji rojeni Albanec je bil v primerjavi z njim videti kot palček in lahek kot peresce. Seferi je kar 17 centimetrov nižji od Angleža in tehta le 96 kilogramov, kar je skoraj 30 kilogramov manj od teže nekdanjega svetovnega prvaka.

Fotogalerija
1 / 6

 

Ne spreglejte