Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 8. 2023,
17.11

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Koroška poplave Janja Garnbret Janja Garnbret

Torek, 8. 8. 2023, 17.11

8 mesecev, 3 tedne

Poplave

Tudi Janja Garnbret na pomoč svoji Koroški

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Janja Garnbret | "Če že še ne morem biti doma, lahko vsaj s tem, ko za obnovo in pomoč ljudem namenim svojo nagrado, pomagam po svojih močeh." | Foto Grega Valančič

"Če že še ne morem biti doma, lahko vsaj s tem, ko za obnovo in pomoč ljudem namenim svojo nagrado, pomagam po svojih močeh."

Foto: Grega Valančič

Najboljša slovenska športna plezalka Janja Garnbret, ki je prejšnji konec tedna na svetovnem prvenstvu v Bernu osvojila zlato in srebrno medaljo, bo denarno nagrado s prvenstva v celoti namenila za pomoč prizadetim v poplavah v njej domači Koroški.

Poplave, Črna na Koroškem
Novice Kljub hudemu razdejanju iz Kamnika prihajajo optimistične novice #video

Naravno katastrofo, ki je zadela Slovenijo, je čutila tudi Janja Garnbret, ki je svojo zlato medaljo v balvanskem plezanju posvetila vsem prizadetim v poplavah in tistim, ki so priskočili na pomoč in reševanje. Po osvojeni srebrni medalji v težavnosti se je odločila celoten znesek prisluženih denarnih nagrad na prvenstvu v Bernu nameniti za pomoč prizadetim v poplavah na območju Koroške, ki je utrpela hudo škodo. Njen sponzor, zavarovalnica Allianz, bo znesek Janjine donacije podvojil.

"Koroška je moj dom, v poplavah pa je zelo nastradala"

Korošica, ki bo v tem tednu v Bernu lovila še eno medaljo in s tem vozovnico za olimpijske igre, je ob tem povedala: "Težko je od daleč spremljati dogajanje v Sloveniji, sploh na najpomembnejšem dogodku moje sezone. Če že ne morem biti doma, lahko vsaj s tem, ko za obnovo in pomoč ljudem namenim svojo nagrado, pomagam po svojih močeh. Koroška je moj dom, v poplavah pa je zelo nastradala. Številni so v stiski, zato me veseli, da se je k donaciji pridružil tudi Allianz in podvojil vsoto. Vsaka malenkost, ki jo lahko v teh trenutkih naredimo, šteje veliko. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi splezali iz te krize."

Zlato olimpijko pri donaciji podpira Allianz, ki si kot globalni partner Olimpijskega in Paralimpijskega Gibanja prizadeva za opolnomočenje športnikov in njihovih družin. "Slovenijo je zadela naravna katastrofa, ki vpliva na vse. Koroška je eno najbolj oškodovanih območij, zato pri odločitvi, da podvojimo Janjino velikodušnost, nismo oklevali. Želimo si, da pomoč v čim krajšem času pride v prave roke," je povedal Mladen Rašeta, direktor Allianz Slovenija.

Garnbretova bo olimpijsko vozovnico za igre v Parizu prihodnje leto lovila v kombinaciji, ki bo trem najboljšim poleg kompleta medalj prinesla še vstopnico za Olimpijske igre. Kombinacijski polfinale je na sporedu v sredo, v finalu pa se bodo dekleta pomerila v petek.

Preberite še:

Janja Garnbret, SP Bern težavnost
Sportal Janja Garnbret znova navdušila, tokrat za las boljša Japonka
Janja Garnbret balvani
Sportal Janja Garnbret lovi sedmi naslov svetovne prvakinje
Tacen
Sportal Poplave pustile razdejanje tudi na športnih objektih, kako bo s sanacijo? #foto #video
Koroška
Novice Čez noč zgradil nov most na Prevaljah, kraj obiskala tudi predsednica #foto #video
Ne spreglejte