Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 8. 2022,
21.14

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Rok Šmit Vid Debeljak Anja Osterman

Četrtek, 4. 8. 2022, 21.14

1 leto, 8 mesecev

HALIFAX, SP V SPRINTU NA MIRNIH VODAH

Tudi drugi dan SP stoodstotni izkupiček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Anja Osterman | Anja Osterman je tudi drugi dan prvenstva svojo nalogo opravila z odliko. | Foto Osebni arhiv

Anja Osterman je tudi drugi dan prvenstva svojo nalogo opravila z odliko.

Foto: Osebni arhiv

Drugi dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v kanadskem Halifaxu so slovenski kajakaši v kvalifikacijah nadaljevali dobre nastope prvega dne. Anja Osterman, Vid Debeljak ter dvojec Debeljak - Rok Šmit so napredovali na petkove polfinalne tekme.

Anja Osterman je tudi drugi dan prvenstva svojo uvodno nalogo opravila z odliko. Na 200-metrski razdalji se je brez težav uvrstila v petkov polfinale. Veslala je v močni skupini, skupaj s prvo favoritko prvenstva Novozelandko Liso Carrington. Slednja je v cilj priveslala kot prva in si zagotovila neposredno uvrstitev v finale. Slovenka je imela tretji najboljši čas predtekmovanja. Med Novozelandko Liso Carrington in Ostermanovo se je namreč uvrstila le še Madžarka Anna Lucz.

V kvalifikacijah na 200 metrov je bil uspešen tudi Vid Debeljak, ki je bil v svoji kvalifikacijski skupini četrti. Pred njim so v cilj priveslali Šved Petter Menning, Nemec Jonas Draeger in Italijan Giacomo Cinti. Skupno je imel Vid Debeljak enajsti čas kvalifikacij.

Ob zaključku tekmovalnega dne je Debeljaka čakal še en kvalifikacijski nastop, in sicer v kajakaškem dvojcu skupaj z Rokom Šmitom. Na 500-metrski razdalji sta v svoji skupini v cilj priveslala kot šesta in se uvrstila v naslednjo fazo tekmovanja.

V petek slovenske tekmovalce čaka naporen dan, saj bodo nastopili v kar šestih polfinalih, kjer se bodo potegovali za uvrstitev v finale A in s tem v boj za odličja. Prvi bo šel na progo Rok Šmit, ki ga ob 16. uri po slovenskem času čaka polfinale na 500 metrov, Anja Osterman bo ob 17.15 veslala v polfinalu na 500 metrov, ob 19.35 pa še na 200 metrov. Jošt Zakrajšek bo v polfinalu na 1000 metrov tekmoval ob 17.57, Vida Debeljaka polfinale na 200 metrov čaka ob 19.50, ob 21.30 pa bo še polfinale na 500 metrov, kjer bo nastopil dvojec Debeljak/Šmit.

Preberite še:

kajak Anja Osterman
Sportal Sprinterji uvodni dan SP v Kanadi opravili uspešno
Anja Osterman
Sportal Ostermanova v boj za najvišja mesta na SP: Uvrstitve ne bi napovedovala
Ne spreglejte