Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
14.34

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Peter John Stevens plavanje

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 14.34

5 let, 8 mesecev

Treniral je manj, a je vseeno optimističen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Peter John Stevens | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski plavalni reprezentanci se je davi z dnevom zamude pridružil tudi plavalec kranjskega Triglava Peter John Stevens, ki bo v torek začel z obrambo srebrne kolajne iz Londona 2016 na 50 m prsno. Ta prizna, da je treniral manj kot v preteklih letih, a vseeno ostaja optimističen.

Zaradi zamude na dolgi poti iz ZDA, Stevens študira na univerzi Tennessee, bo nastop v Glasgowu dodatno naporen. "V soboto sem obstal v Chicagu in zato imam dan zamude. A nimam kaj. Tako pač je. Počutim se dobro, malo sem nenaspan, a bom pač stisnil ..." je po prvem razplavanju v kraljevem bazenu v Tollcross parku povedal 23-letni slovenski reprezentant.

Ta priznava, da je precej manj pripravljen kot v preteklih letih, a je opravil specialno pripravo za sprint. "Če bi plaval 100 m prsno, sploh ne bi prišel v cilj. Pripravljen sem le za 50-metrsko razdaljo in upam, da primerno spočit za vrhunski dosežek."

Tjaša Oder
Sportal Tjaši Oder še finale na 1500
Adama Peaty
Sportal Svetovni rekord Peatyja zaradi okvare ure popravljen za desetinko

Stevens je prepričan, da je dovolj pripravljen za visoke dosežke

Glavni razlog za slabšo pripravo je študij. "Poleti sem obiskoval predmet gospodarskega prava in v petek me čaka izpit na daljavo. To bi sicer lahko opravil jeseni, a sem se odločil, da bom letos jeseni šel na svetovne pokale, lahko pa se končno pridružim tudi reprezentanci na pripravah, ker sem se tega predmeta znebil."

A Stevens je prepričan, da je dovolj pripravljen za visoke dosežke. "Za kolajno bo verjetno treba plavati pod 27 sekundami, moj osebni rekord je 27,09. Za finale bo nekaj lažje in tam se bom boril za visoko mesto. Pred dvema letoma sem bil drugi in upam, da sem konkurenčen in da to lahko ponovim," še ocenjuje nekdanji mladinski svetovni prvak.

Svojevrstna ovira za varovanca Luke Berdajsa bi bila lahko dolga pot in zamuda pri prihodu na prizorišče. "Tega se ne da spremeniti. Moram ostati sproščen, saj nič ne pomaga, če se sekiram."

Ne spreglejte