SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
tokio 2021

OI v Tokiu 2021 odvisne od razvoja cepiva in uspešnosti zdravljenja

0,01

termometer

Tokio 2020
Razvoj koronavirusnega cepiva in uspešnost zdravljenja bolezni covid-19 bosta ključna dejavnika pri sprejetju odločitve, ali bodo naslednje leto lahko organizirali olimpijske in paralimpijske igre v Tokiu. Foto: Reuters

Razvoj koronavirusnega cepiva in uspešnost zdravljenja bolezni covid-19 bosta ključna dejavnika pri sprejetju odločitve, ali bodo naslednje leto lahko organizirali olimpijske in paralimpijske igre v Tokiu, je v intervjuju za nacionalno japonsko televizijo NHK dejal predsednik organizacijskega odbora Tokio 2020 Yoshiro Mori.

"Ali je koronavirus mogoče spraviti pod nadzor, bo najpomembnejši dejavnik. To velja predvsem za napredek pri razvoju cepiva ali zdravljenja," je dejal Mori in dodal, da bo končno odločitev sprejel Mednarodni olimpijski komite (Mok).

Za vnovično preložitev iger v bistvu ni prav veliko možnosti, je še dejal nekdanji japonski premier. Leta 2022 sledijo zimske olimpijske igre v Pekingu, leta 2024 so na sporedu poletne olimpijske igre v Parizu. "Ni verjetno, da bi odpovedali Pariz v korist Tokia," je dejal japonski uradnik.

Poletne olimpijske igre, ki jih zaradi novega koronavirusa na Japonskem letos ne bodo mogli izpeljati, bodo po novem prihodnje leto od 23. julija do 8. avgusta. Na njih se bodo športnice in športniki potegovali za 339 kompletov medalj, ki jih bodo podelili v 33 športih oziroma 50 olimpijskih disciplinah.

Preberite še:

Thomas Bach Sportal Bach verjetno še za en mandat na čelu Moka, posvaril pred možnostmi bojkota OI Thomas Bach Sportal Bach znova zatrdil, da je cilj izvedba OI v Toku naslednje leto

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin