Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
22. 1. 2016,
11.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matija Pleško ACH Volley liga prvakov odbojka

Petek, 22. 1. 2016, 11.12

7 let, 12 mesecev

"Ta zmaga nam ne prinaša nikakršne Indije Koromandije"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
ACH je le dočakal prvo zmago v ligi prvakov in se izognil, da bi po letu 2007, odkar nastopa med elito, ostal brez točk. Uspeh proti Srbom po mnenju Matije Pleška ni razlog za preveliko slavje.

Za oranžnimi je zelo težka sezona, ki je vrh ledene gore dosegla v pokalnem tekmovanju, kjer so Ljubljančane zaustavili razpoloženi Kamničani. Izguba lovorike je poskrbela, da je klop ACH Volleyja zapustil Bogdan Kotnik, izpraznjeno mesto pa je zapolnil njegov dozdajšnji pomočnik Zoran Kedačič, ki bo na klopi slovenskega prvaka, to je zdaj že potrjeno, vsaj do konca sezone.

Po porazu proti Panviti v državnem prvenstvu so odbojkarji ACH Volley v tekmo proti Vojvodini vstopili zelo nervozno, a na srečo jih izgubljeni prvi niz ni zmedel in so v nadaljevanju z všečno in atraktivno igro v Tivoliju prišli do izjemno lepe zmage, ki bi lahko pomenila velik motivacijski preskok.

Prvo ime srečanja je bil ameriški korektor Eric Mochalski (24 točk), takoj za njim rezervist Jernej Terpin (14 točk), v bloku pa sta mrežo zaklenila Jan Kozamernik (6 blokov) in Diko Purić (5 blokov). Vse to je bilo dovolj za prve točke, veselje po zmagi pa je bilo neizmerno. Že dolgo nismo videli tako nasmejanih in srečnih ACH-jevcev.

Zgodba je bila tokrat drugačna

Res je, da nam ta zmaga in te točke ne prinašajo nikakršne Indije Koromandije. A želeli smo si, da pokažemo eno samozavestno predstavo, da pokažemo čustva, ki jih v dozdajšnjem poteku sezone – roko na srce – nismo velikokrat. Žal je ekipa tako karakterno sestavljena, da praktično na nobeni tekmi nismo bili preveč čustveno prisotni. Kar se tiče taktike in tehnike, nikoli ni bil problem, a če manjka tisti žar, se ne da igrati. Tokrat je bila druga zgodba. Upam, da so fantje videli, kako je, če se pusti glasilke na terenu. Zmaga nad Vojvodino je lepa, odlično, hvala, a še vedno nas bolijo klofuta v pokalu in poraza v prvenstvu," ni bil nič kaj evforičen izkušeni Matija Pleško.

"Sem pristaš stare šole odbojke"

Od letošnje sezone najprej prosti igralec ni znal povedati, kaj v prejšnjih tekmah ni delovalo: "Ne najdem tehtnega razloga, zakaj nismo takega obraza pokazali že proti Modeni ali Fužinarju, a, kot sem že rekel, nismo najglasnejša ekipa. Sem pristaš stare šole odbojke, tako da mislim, da so želja, žar in veselje vsake točke tisto, kar prinaša uspeh. Se pa strinjam, da je to težko, če te v ligi prvakov nasprotna ekipa mlati z desetimi točkami razlike."

Rezerve vidi predvsem pri igralcih samih

Matija ni hotel komentirati, ali ima novo postavljeni prvi trener kaj zaslug pri tem uspehu. "Zoran je zakrpal tisto, kar je moral. Na treningih ne odkrivamo tople vode. Delali smo predvsem na samozavesti v napadu, rezerve pa vidim predvsem v nas samih. Še vedno menim, da ne bi smeli imeti težav v slovenskih tekmovanjih, a izkazalo se, da če nismo pravi, nas lahko marsikdo premaga. Alarm je že zatulil po pokalu v Kamniku, upam, da nas je toliko zdramil, da bomo tudi v nadaljevanju kazali, tudi v državnem prvenstvu, take ali še boljše predstave," je še zaključil Pleško.

ACH Volley bo nastope v tej sezoni lige prvakov sklenil prihodnji torek v Modeni. Žal bo šlo zgolj za prestiž, saj Ljubljnačani nimajo več niti teoretičnih možnosti, da nadaljujejo svojo evropsko pot niti v pokalu CEV.

Ne spreglejte