Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2021,
16.19

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Nik Krebs Jaka Čas Rajko Hrvat Matej Filip Pfeifer

Sobota, 1. 5. 2021, 16.19

2 leti, 11 mesecev

svetovni pokal, jarun

Brez slovenskega presežka v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Jaka Čas in Nik Krebs | Veslača mariborskih Dravskih elektrarn Jaka Čas in Nik Krebs sta s petim mestom dosegla najboljšo slovensko uvrstitev. | Foto Dušan Jurše

Veslača mariborskih Dravskih elektrarn Jaka Čas in Nik Krebs sta s petim mestom dosegla najboljšo slovensko uvrstitev.

Foto: Dušan Jurše

Veslača mariborskih Dravskih elektrarn Jaka Čas in Nik Krebs sta na uvodni tekmi svetovnega pokala na Jarunu v Zagrebu osvojila peto mesto med dvojci brez krmarja in s tem dosegla najboljšo slovensko uvrstitev.

V vodstvu slovenske odprave so ocenjevali, da se glede na prijavljeno konkurenco lahko potegujeta celo za stopničke, a sta bila tokrat le v dvoboju s posadko Belorusije za četrto mesto. Zmagala sta svetovna prvaka Hrvata Valent in Martin Sinković pred čolnoma iz Francije in Španije.

V finalu ženskega skifa je nastopila Izolčanka Nina Kostanjšek in osvojila šesto mesto. Zmagala je Avstrijka Magdalena Lobnig.

Rajko Hrvat je v B finalu zasedel drugo mesto. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rajko Hrvat je v B finalu zasedel drugo mesto. Foto: Grega Valančič/Sportida

Hrvat hitrejši od Pfeiferja

Za Slovenijo je bila zelo zanimiva tudi tekma skifistov. Izolčan Rajko Hrvat in Ljubljančan Matej Filip Pfeifer sta se spopadla tudi za mesto na olimpijskih kvalifikacijah konec meseca v Luzernu. V polfinalu sta bila oba prepočasna za veliki finale, Hrvat je uvrstitev zgrešil za mesto, zato sta se v malem finalu v drugem sobotnem nastopu pomerila neposredno. Bolje je šlo Hrvatu, ki ga je ugnal le Litovec Mindaugas Griskonis, mladi Pfeifer pa je osvojil četrto mesto. Blejec Miha Aljančič je bil tretji v finalu C, v velikem finalu je slavil Nemec Oliver Zeidler.

Jaka Malešič je nastope med lahkimi skifisti končal že v petek.

Ilar: To je realno stanje, uvod zadovoljiv

"To je trenutno realno stanje in s tem smo lahko zadovoljni. Imeli smo dve posadki v finalu, Rajko je v močni konkurenci zasedel osmo mesto. Sezona je še pred nami, uvod pa je zadovoljiv," je po nastopih v Zagrebu povedal slovenski selektor Jan Ilar.

Sredi maja olimpijske kvalifikacije

Sezona se bo nadaljevala z olimpijskimi kvalifikacijami, ki bodo med 15. in 17. majem v Luzernu, med 21. in 23. majem bo Luzern na Rdečem jezeru gostil drugo tekmo svetovnega pokala.

Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman
Sportal Ostermanova na dveh razdaljah ugnala Ponomarenkovo
Ne spreglejte