Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 4. 2021,
15.18

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Jošt Zakrajšek Miha Fartek Špela Ponomarenko Janić Mia Medved Anja Osterman

Nedelja, 25. 4. 2021, 15.18

2 leti, 12 mesecev

izbirna tekma za sestavo reprezentanc, jarun

Ostermanova na dveh razdaljah ugnala Ponomarenkovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman | Anja Osterman je slavila na razdalji 200 in 500 metrov, obakrat je bila druga Špela Ponomarenko Janić. | Foto Boštjan Boh

Anja Osterman je slavila na razdalji 200 in 500 metrov, obakrat je bila druga Špela Ponomarenko Janić.

Foto: Boštjan Boh

Sprinterji na mirnih vodah so se na zagrebškem Jarunu pomerili na izbirni tekmi za sestavo reprezentance. Najzanimivejša sta bila obračuna olimpijk Špele Ponomarenko in Anje Osterman, ki sta se med seboj pomerili tako na 200 kot na 500 metrov. Obakrat je bila hitrejša Ostermanova, tretje mesto pa je obakrat osvojila Mia Medved. Na 1000 metrov je bila najboljša Tia Franca, drugo mesto je zasedla Nika Ozimc, tretje pa Anja Lamot.

Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janjić
Sportal Olimpijske priprave opravili v Južni Afriki

V moški konkurenci na 200 metrov je zmagal Miha Fartek, drugi je bil Matija Preskar, tretji pa Jan Černe. Na tekmi je bil sicer najhitrejši Vid Debeljak, ki je pokazal, da je v izjemno dobri formi, a si je privoščil veliko napako, saj je nastopil z nekoliko prelahkim čolnom, zato so ga morali sodniki v cilju diskvalificirati. Zaradi tega je ostal brez uradnega rezultata in bo moral počakati na odločitev predsedstva KZS, ali se mu kljub temu omogoči nastop na prihajajočih tekmovanjih.

Med kajakaši na 1000 metrov je brez težav slavil Jošt Zakrajšek, s sedmimi sekundami zaostanka je bil drugi Tit Faletič, na tretje mesto pa je priveslal Rok Šmit. Slednji je bil najhitrejši na 500 metrov, kjer je bil drugi Zakrajšek, tretji pa Faletič.

Jošt Zakrajšek je zanesljivo slavil na 1000 metrov. | Foto: Nina Jelenc Jošt Zakrajšek je zanesljivo slavil na 1000 metrov. Foto: Nina Jelenc

Po nastopih in prikazanem je strokovno vodstvo pripravilo predlog ekip, ki pa jih mora potrditi še predsedstvo kajakaške zveze. V članski ekipi naj bi letos tekmovali Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman, Mia Medved, Jošt Zakrajšek in Rok Šmit, medtem ko bo moral Vid Debeljak zaradi diskvalifikacije na izbirni tekmi počakati na končno odločitev predsedstva.

Mednarodna sezona se bo začela sredi maja z dodatnimi evropskimi olimpijskimi kvalifikacijami za Tokio in svetovnim pokalom v Szegedu, nadaljevala pa s svetovnim pokalom in dodatnimi globalnimi olimpijskimi kvalifikacijami v Rusiji.

Kaj bo z evropskim prvenstvom?

Usoda evropskega prvenstva je še negotova. Nemci so namreč organizacijo junijskega prvenstva tik pred zdajci odpovedali, zato evropska zveza išče nadomestnega organizatorja, ki bi lahko vskočil, a ob tem uspel tudi zagotoviti vse potrebne standarde za člansko prvenstvo. Po olimpijskih igrah pa sprinterje septembra čaka še svetovno prvenstvo v Koebenhavnu.

Ekstremni slalom
Sportal Čeprav gre za bolj agresivno disciplino, uživa v njej
Ne spreglejte