Dimicu še en finale, Bertoncelj ostal brez njega

Drugi kvalifikacijski dan svetovnega gimnastičnega pokala v Bakuju za slovenski tabor ni bil tako uspešen kot četrtkov. Alen Dimic si je na drogu pritelovadil še drugi finale, Sašo Bertoncelj in Jure Pavlica na konju z ročaji pa sta ostala brez še enega nastopa. V četrtek so se v finalne nastope prebili štirje Slovenci.

Alen Dimic si je priboril še drugi finale.

Alen Dimic si je priboril še drugi finale. Foto: Vid Ponikvar

Najboljši v kvalifikacijah na konju z ročaji je bil Madžar Krisztian Berki z oceno 15,233. Od dveh Slovencev je višje končal Pavlica, ki je z oceno 13,533 osvojil 13. mesto, tik za njim je z oceno 13,433 končal Bertoncelj, ki pa se mu je nastop ponesrečil. Škofjeločan je namreč padel z orodja.

Dimic končal kot osmi

Dimic je na drogu z oceno 13,433 kvalifikacije končal na osmem mestu, najboljši je bil Francoz Edgar Boulet z oceno 14,266.

V četrtek so si finale pritelovadili Žiga Šilc na parterju, Teja Belak in Tjaša Kysselef na preskoku ter Dimic na bradlji. Vse finalni nastop čaka v soboto, Dimic bo v finalu droga nastopil v nedeljo.

Nova sezona svetovnega pokala v športni gimnastiki se je za specialiste po orodjih po reformi tekmovanja Mednarodne gimnastične zveze (FIG) sicer začela novembra lani v Cottbusu, v začetku marca v Melbournu pa je bila prva tekma v novem letu. Tam ni bilo Slovencev, kot tudi ne večine telovadcev iz Evrope.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano