Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Torek,
2. 2. 2016,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ronda Rousey judo UFC Dana White Holly Holm trener

Torek, 2. 2. 2016, 15.27

8 let

Strupena mama Ronde Rousey: Njen trener bi moral v zapor

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Tukaj sem, da treniram Rondo, drugo ni pomembno," trener Ronde Rousey odgovarja na besede AnnMarie de Mars, da je slab človek, ki bi zaslužil, da konča pod kolesi avta ali v zaporu.

Ko je novembra lani ameriška borka Holly Holm v areni sredi avstralskega Melbourna rojakinjo Rondo Rousey poslala "tja, kjer luči ne gorijo več", je bil borilni svet v šoku. Rouseyjeva je veljala za popoln športni paket in nepremagljivo borko v ringu, ki ji nobeno od deklet ne seže do kolen. Še več, borilna srenja je na glas govorila o tem, katere moške borce bi nekdanja bronasta v olimpijskem judu leta 2008 lahko pospravila v koš.

Rondina mati: Obupen trener in slab človek

Po porazu proti Holmovi so številni iskali odgovore, kje je vzrok za popolno demontažo Rouseyjeve v ringu. Svojega je ponudila tudi mati Rouseyjeve AnnMaria de Mars. Njen odgovor: kriv je trener. Na Edmonda Tarverdyana iz kalifornijskega kluba Glendale Fighting Club, kjer je Ronda daleč najbolj zveneče ime, je s prstom začela kazati že mesec pred hčerinim edinim porazom doslej.

De Marsova je 34-letnega Tarverdyana označila za "obupnega trenerja" in "slabega človeka". Zamera de Marsove ima korenine v času, ko je Rouseyjeva šele začenjala svojo športno pot v osmerokotniku. "Prišla je v telovadnico in čeprav je imela medaljo z olimpijskih iger in je bila že narejena borka, je ni želel vzeti pod svoje okrilje."

Zamenja naj ga, pa bo spet zmagovala

De Marsova, sama nekdaj uspešna judoka, leta 1984 je bila svetovna prvakinja v judu, misli, da Tarverdyan nima velikega vpliva na to, kako uspešna je Rouseyjeva: "Zmagovala je že pred njim, v njegovi telovadnici pa po moje ostaja zaradi vraževernosti."

"Sovražim ga. Povozila bi ga z avtom, če bi zakon to dovoljeval," je strupena de Marsova, ki bi sebi neljubega trenerja najraje videla v kehi ali brez trenerske licence.

"Če bo zamenjala trenerja, ima izjemne možnosti, da spet zmaguje. Če tega ne bo storila, lahko kot poznavalka statistike povem, da je najboljši napovedovalec prihodnosti preteklo ravnanje," je po pisanju portala Bloody Elbow v ponedeljek dejala de Marsova.

Tarverdyan odgovarja: Ronda ve, kdo sem

Ronda Rousey se o mnenju de Marsove ne želi izrekati, a do zdaj je že večkrat zanikala, da razmišlja o menjavi trenerja. Je pa zato, čeprav na kratko, o obtožbah "Ronde starejše" spregovoril Tarverdyan: "To je njeno mnenje. Tukaj sem, da treniram Rondo, drugo ni pomembno. Ronda ve, kdo sem. To je vse."

Da bi Rondin trenerski štab res lahko bil težava, je pred dnevi namignila tudi njena dolgoletna tekmica Miesha Tate, ki bo petega marca na borilnem veledogodku v Las Vegasu naskakovala ženski bantamski naslov proti Holly Holm. Tatova misli, da ima Holmova neprimerljivo močnejšo trenersko podporo kot Rouseyjeva.

Spomnimo, marčevski dvoboj Holm – Tate obeta veliko, obenem bo tudi uvod v težko pričakovani obračun moške lahko-težke kategorije med prvakom Rafaelom dos Anjosom in izzivalcem Conorjem McGregorjem.

Rouseyjeva datuma še nima, trenutno pri filmu

Kdaj bo v osmerokotnik prihodnjič stopila Rouseyjeva, ni znano, čeprav je nekdanja prvakinja takoj po porazu proti Holmovi pozvala k povratnemu dvoboju. V začetku januarja pa je predsednik UFC Dana White tudi zavrnil možnost, da bi najnevarnejša ženska na svetu dobila svoj termin na dogodku z okroglo številko UFC 200, ki bo enkrat julija.

Je pa Rouseyjeva trenutno v šovbiznis pogonu. Potem ko je lani izdala avtobiografijo z naslovom My fight, your fight, je zdaj zaposlena z vlogo v remaku akcijskega trilerja Road House iz leta 1989, v katerem je v glavni vlogi zaigral pokojni Patrick Swayze.

Ne spreglejte