Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 2. 2012,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alen Pajenk Tina Lipicer Samec Macerata RC Cannes

Ponedeljek, 20. 2. 2012, 17.12

8 let

Srhljivka Macerati, prvi poraz Cannesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarji Macerate so se Trentinu na prvi tekmi TOP 6 lige prvakov maščevali za poraz v finalu italijanskega pokala. Po identičnem scenariju so se tokrat s 3:2 veselili Alen Pajenk in druščina.

V odbojkarski ligi prvakov je v igri, za še preostale tri vstopnice na zaključnem turnirju v Lozdu, le še šest moštev. Po prvem delu so v prednosti odbojkarji Macerate, Zenita in Lokomotive, a vse tri prihodnji teden čakajo še težka gostovanja pri Trentinu, Friedrichshafnu in Arkasu iz Izmirja.

Če sta bili uvodni tekmi TOP 6 dokaj gladko pripadli ruskima predstavnikoma, pa so za nov spektakel poskrbeli odbojkarji Macerate in Trentina. Po srhljivki pretekli konec tedna na finalu italijanskega pokala, ko je zaostanek 0:2 nadoknadil in na koncu zmagal, Trentino, je bila na prvi tekmi TOP 6 slika identična, le da je bila tokrat v glavni vlogi Macerata. Branilci naslova se s porazom ne obremenjujejo preveč, saj jih čez teden dni čaka še povratna tekma na domačem terenu. V primeru zmage Trentina, bi se odigral še ''zlati niz''.

Slovenski odbojkar Alen Pajenk (Macerata) tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Francozinje brez možnosti v Carigradu

Tudi v ligi prvakinj imamo svojo predstavnico, in sicer Tino Lipicer Samec, ki brani barve francoskega RC Cannesa. Že pred prvim dvobojem se je vedelo, da še neporažene Francozinje v Carigradu ne čaka lahka naloga. Bojazen se je izkazala za upravičeno, saj so branilke naslova Vakifbank TTelekom gladko zmagale s 3:0. Omenjeni ekipi prihodnji teden čaka še povratno srečanje. Lipicer Samčeva je za francoske prvakinje dosegla 7 točk, za zmagovalke pa sta bili točkovno najboljši, že pred tekmo največji grožnji, poljska korektorica Malgorzata Glinka (22) in Srbkinja Jelena Nikolić (14).

Na sredinih dveh četrtfinalnih tekmah so do zmage in prednosti prišle ekipe Fenerbahčeja in Dinama Kazan. V četrtek je srečanje med italijanskima ekipama pripadel Vili Cortese.

Ne spreglejte