Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 5. 2020,
22.13

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

1

Natisni članek

Koronavirus plezanje Stožice

Sreda, 13. 5. 2020, 22.13

3 leta, 11 mesecev

Težavnostna preizkušnja v Stožicah je odpovedana

Športni plezalci ostali še brez ene tekme in to prav domače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

1

Stožice plezanje projekcija | Planinska zveza Slovenije in generalni pokrovitelj slovenskih reprezentanc v športnem plezanju PRVA osebna zavarovalnica sta se odločila, da zaradi negotovosti v zvezi s pandemijo odpovesta tekmo svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki bi septembra letos morala potekati v Stožicah.

Planinska zveza Slovenije in generalni pokrovitelj slovenskih reprezentanc v športnem plezanju PRVA osebna zavarovalnica sta se odločila, da zaradi negotovosti v zvezi s pandemijo odpovesta tekmo svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki bi septembra letos morala potekati v Stožicah.

Čeprav je Marco Scolaris, predsednik Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), v intervjuju za Sportal še pred dnevi verjel in navijal za izvedbo tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v ljubljanskih Stožicah, so zaradi negotovega položaja ob pandemiji covida-19 organizatorji danes sprejeli težko odločitev in tekmo odpovedali.

Tekma v težavnostnem plezanju, ki bi se s tradicionalnega prizorišča v kranjski dvorani Zlato polje preselila v dvorano Stožice, je bila razpisana za 25. oziroma 26. september 2020 in bi bila, glede na odpovedi ali prestavitev vseh tekem v terminih pred njo, lahko sploh prva tekma v tej sezoni.

Projekcija plezalne preizkušnje v dvorani Stožice. | Foto: Projekcija plezalne preizkušnje v dvorani Stožice.
A so se zaradi negotovega položaja ob pandemiji novega koronavirusa in nejasnostih v zvezi z možnostjo organiziranja dogodkov v jesenskem času, na Planinski zvezi Slovenije, ki bi tekmo organizirala skupaj z generalnim pokroviteljem reprezentanc v športnem plezanju, PRVO osebno zavarovalnico, in partnerji, danes dokončno odločili, da tekmo odpovejo in jo prestavijo na prihodnje leto.

Bodo plezalci sploh dočakali sezono? Tudi če jo bodo, bo ta zelo drugačna.

Prvi mož mednarodne plezalne zveze Scolaris je sicer v intervjuju za naš medij dejal, da na zvezi IFSC razmišljajo o tem, da bi vsaj tekme na francoskih tleh, v Chamonixu in Brianconu, izvedli avgusta, ko je tekmovalni koledar prost, bodo pa najverjetneje vsa tekmovanja v tej sezoni, če sploh bodo, potekala brez prisotnosti gledalcev. Kot je dejal, je trenutno največja težava nezmožnost tekmovanja na prizorišča tekem, in prepoved zbiranja večjega števila ljudi.

Janja Garnbret in Mia Krampl sta si že zagotovili olimpijsko vozovnico za Tokio, medtem ko slovenski moški kvoti ostajata prosti. | Foto: Grega Valančič/Sportida Janja Garnbret in Mia Krampl sta si že zagotovili olimpijsko vozovnico za Tokio, medtem ko slovenski moški kvoti ostajata prosti. Foto: Grega Valančič/Sportida
Eno redkih tekmovanj, ki ostaja na koledarju, a v drugem terminu, kot je bilo predvideno, je evropsko prvenstvo, ki naj bi bilo oktobra (od 1. do 8. 10. 2020) v Moskvi. Tam bodo poleg kolajn in naslovov v posamičnih plezalnih disciplinah podelili tudi dve olimpijski vozovnici, eno v moški in eno v ženski konkurenci.

Seznam olimpijskih potnikov v športnem plezanju:

plezanje olimpijci | Foto:

Ne spreglejte