SiolNET. Sportal Drugi športi
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger
kljub omejitvi zbiranja na do deset ljudi, je na tekmah lahko do 500 udeležencev brez nastopajočih

Športni dogodki z do 500 udeleženci še naprej dovoljeni

0,16

termometer

NK Triglav NK Olimpija
Dovoljeni so športni dogodki z do 500 udeleženci brez nastopajočih, a mora biti podano tudi pozitivno mnenje Nacionalnega Inštituta za javno zdravje za tako prireditev. Foto: Grega Valančič/Sportida

Vlada je na današnji seji začasno prepoved zbiranja omejila na do 10 ljudi, zbiranje do 50 oseb bo dovoljeno, če bo organizator vodil evidenco udeležencev, dovoljeni so tudi denimo športni dogodki z do 500 udeleženci brez nastopajočih, a mora biti podano tudi pozitivno mnenje Nacionalnega Inštituta za javno zdravje za tako prireditev, poroča STA.

Ljubljana po sprostitvi ukrepov Novice Vlada omejila zbiranje na deset ljudi #video

"Še naprej so dovoljeni tudi denimo športni dogodki z do 500 udeleženci," je na novinarski konferenci v Ljubljani o odločitvi vlade povedal njen govorec za covid-19 Jelko Kacin. Po pisanju STA je Kacin ob tem dejal, da je nujno, da je na takem dogodku prisotna redarska služba in zagotovljena ustrezna razdalja med ljudmi.

Organizator prireditve mora ob prijavi prireditve poleg zakonsko predpisane dokumentacije predložiti tudi pozitivno mnenje NIJZ za tako prireditev. Tudi kadar prijava prireditve na podlagi zakona, ki ureja javna zbiranja, ni potrebna, se na podlagi zakona o nalezljivih boleznih in novega vladnega odloka zahteva prijava prireditve na podlagi zakona o javnih zbiranjih.

Preberite še:

NK Olimpija NK Rudar Sportal Olimpija po novi visoki zmagi že prečrtala Maribor? #video

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin