Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 11. 2022,
17.24

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

gimnastika Zala Trtnik Lucija Hribar

Sobota, 12. 11. 2022, 17.24

1 leto, 5 mesecev

državno prvenstvo v moški in ženski športni gimnastiki, novo mesto

Lucija Hribar in Zala Trtnik z dvema naslovoma državnih prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Lucija Hribar | Lucija Hribar se veseli dveh naslovov državne prvakinje. | Foto Grega Valančič/Sportida

Lucija Hribar se veseli dveh naslovov državne prvakinje.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Ta vikend v športni dvorani Leon Štukelj v Novem mestu poteka državno prvenstvo v moški in ženski športni gimnastiki, na katerem se bo v dveh dneh predstavilo preko 400 telovadcev. Prvi dan tekmovanja je med telovadkami mnogobojsko krono osvojila Lucija Hribar (Zelena jama), med telovadci pa Tin Štros (Center Maribor).

Hribarjeva je tako kot lani osvojila članski naslov prvakinje v mnogoboju (50,500 točke), skupni zmagi pa je dodala še naslov na gredi (12,900 točke). 

"Res je, da se mi je vaja na bradlji ponesrečila, ampak tudi to se mora zgoditi. Na ostalih orodjih sem dobro nastopila. Vaja na gredi mi je danes še posebej lepo uspela, zato sem s tekmovanjem zadovoljna," je dejala telovadka Zelene jame, za katero je dolga in naporna sezona.

"Dobro je bilo. Ne super, ampak dobro. Lucija je na prvem orodju malo slabše začela in med sestavo na bradlji padla. Naprej pa je bilo lažje in dobro. Sploh gred je danes naredila zelo lepo. Sezona je končana. Letos je bilo res veliko tekem in zelo dolga sezona. Malo se je treba spočiti in potem gremo naprej," je nastope svoje varovanke ocenila trenerka Nataša Retelj.

Zala Trtnik je slavila na dvovišinski bradlji in gredi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zala Trtnik je slavila na dvovišinski bradlji in gredi. Foto: Grega Valančič/Sportida

Na dvovišinski bradlji (12,600) je zmagala Zala Trtnik (Gib Šiška), ki je bila najboljša tudi na parterju (12,300). "Zala je danes dobro opravila tekmo. Naredila je nekaj manjših napak, predvsem na bradlji in gredi. Na parterju je danes prvič izvedla vajo z izhodiščno oceno 14,700, kar je zelo vzpodbudno. Veseli me in ponosen sem, da je drugič zaporedoma prikazala tekmo brez padca. Po za njo najtežji sezoni padcev in vzponov Zala kaže veliko mero zrelosti za svoja leta in zato jo je užitek gledati, kako napreduje," je bil po tekmovanju zadovoljen njen trener Urban Sever.

Na preskoku, kjer najboljša Slovenka Teja Belak ni nastopila, njena reprezentančna kolegica Tjaša Kysselef pa še okreva po operaciji noge in je za telovadke navijala s tribun, pa je zmagala Meta Kunaver (Gib Šiška) z 12,650 točke.

Pri telovadcih sta po dva naslova državnega prvaka osvojila Gregor Rakovič (Center Maribor) in Jure Podobnik (Narodni dom). Rakovič je bil najboljši na konju z ročaji (12,050) in krogih (12,100), kjer zaradi poškodbe ni nastopil Luka Bojanc.

Nikolaj Božič je slavil na parterju. | Foto: Sportida Nikolaj Božič je slavil na parterju. Foto: Sportida

Na bradlji (11,800) in drogu (11,600) je slavil Podobnik, na preskoku je zmagal Beno Kunst (Sokol Brežice) s povprečjem 13,050, na parterju pa je državni naslov pričakovano osvojil Nikolaj Božič (Narodni dom) z oceno 13,000.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo v nedeljo.

gimnastika Kitajci
Sportal Kitajci trinajstič svetovni prvaki v gimnastiki
Rebeca Andrade
Sportal Rebeca Andrade svetovna prvakinja v mnogoboju
Daiki Hašimoto
Sportal Hašimoto še svetovni prvak v mnogoboju
Giarnni Regini-Moran
Sportal Pet finalov na orodjih, zmagovalci iz petih držav
Ne spreglejte