Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 3. 2014,
21.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Špela Kratochwill ritmična gimnastika

Nedelja, 30. 3. 2014, 21.24

8 let

Špela Kratochwill najboljša tudi v Lukni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Špela Kratochwill, članica ljubljanskega kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom, je tudi na današnji drugi tekmi za državno prvenstvo v mariborski dvorani Lukna slavila zmago (60,600 točke).

Na stopničkah sta ob njej končali še Sara Kragulj (Moste/58,483) na drugem ter Monija Čebašek (Šiška/56,033) na tretjem mestu.

Kratochwillova, ki je letos že uspešno nastopila tudi na svetovnem pokalu v Moskvi, prihodnji konec tedna pa jo čaka še svetovni pokal v Lizboni, je najvišjo oceno tekmovanja, 16,550 točke, prejela za predstavo z obročem, dobro je nastopila tudi z žogo, medtem ko je v sestavah s kiji in trakom naredila kar nekaj večjih napak, tako da z nastopoma ni bila zadovoljna. Danes je bila tako s kiji kot trakom najboljša Kraguljeva, ki se uspešno vrača po poškodbi.

Tudi med mladinkami, za katere je bila današnja druga tekma za DP obenem izbirna za junijsko evropsko prvenstvu v Bakuju, kamor vodijo štiri mesta, na vrhu ni bilo sprememb. Zmagala je ritmičarka Narodnega doma Aja Jerman (54,083 točke) pred klubsko kolegico Aleksandro Podgoršek (53,617), sicer še kadetinjo, ki pa se odlično znajde tudi v družbi starejših tekmic. Jermanova je bila najboljša z obročem in žogo, Podgorškova pa s kiji in trakom. Na tretje mesto se je danes uvrstila Iza Zorec (Moste/51,017), četrta pa je bila Taja Karner (Narodni dom/49,467).

Danes so se šele na prvi tekmi za DP pomerile tudi mlajše ritmičarke; med kadetinjami je zmagala Maša Zaletelj (Narodni dom/24,317) pred Ano Kragulj (Moste/24,283) in Laro Pikovnik (Narodni dom/23,417), med mlajšimi sta bili najboljši Moščanki Brigita Krašovec (19,133) in Tessa Prihoda (18,667), tretja je bila Ela Lipicer (Šiška/18,367), v skupinskih sestavah pa je zmago slavila prva ekipa Most pred prvo ekipo Narodnega doma in prvo ekipo Šiške.

Ne spreglejte