SiolNET. Sportal Drugi športi
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EP v kajaku in kanuju

Sobotno popoldne bo še pestro, v finalu sta Savšek in Terčeljeva

0,03

termometer

Benjamin Savšek
Foto: Nina Jelenc

Na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju v francoskem Pauju bodo v posamični konkurenci danes podelili prvi komplet odličij. V finalu bomo Slovenci imeli dva predstavnika. Med kanuisti je to Benjamin Savšek, med kajakašicami pa Eva Terčelj. Finale kanuistov bo na sporedu ob 15.07, finale kanuistk pa ob 15.41.

Pau

Peter Kauzer Sportal Beni ne bo nič slabše spal, Kauzer pa ve, zakaj je prišel v Pau #video

Luka Božič je bil v zgornjem delu hiter, v spodnjem delu pa se mu je vožnja podrla. Luka Božič je bil v zgornjem delu hiter, v spodnjem delu pa se mu je vožnja podrla. Foto: Boštjan Boh Kot prvi so se progi spustili kanuisti. Slovenija je imela v polfinalu tri predstavnike. V veliki finale se je uvrstil le Benjamin Savšek, ki je zasedel peto mesto . V finalu bomo spremljali deset najboljših kanuistov. S polfinalno vožnjo je najbolje opravil domačin Martin Thomas, drugi je bil Britanec Adam Burgess, tretji pa Nemec Sideris Tasiadis.

Savšek ima že dve posamični medalji iz evropskih prvenstev

Dvaintridesetletni Savšek ima z evropskih prvenstev že dve posamični medalji. Leta 2012 je bil v Augsburgu tretji, leta 2015 pa je v nemškem Markkleebergu postal evropski prvak.

Žal sta bila Luka Božič in Anže Berčič prepočasna oziroma sta naredila na progi preveč napak, da bi se lahko zavihtela med najboljšo deseterico. Berčič je bil na koncu 14., Luka Božič pa mesto za njim.

Eva Terčelj Foto: Nina Jelenc

Terčeljeva kljub dvema dotikoma v finalu

Med kajakašicami smo imeli dve predstavnici. Dobro je s svojo vožnjo opravila Eva Terčelj, ki se je kljub štirim kazenskim sekundam uvrstila med najboljših deset kajakašic in jo bomo lahko videli v finalu. Terčeljeva je v polfinalu zasedla 7. mesto. Drugi naši predstavnici, Ajdi Novak, se je polfinalna vožnja povsem ponesrečila in je bila na koncu 18.

Med kajakašicami je bil najhitrejša Slovakinja Eliška Mintalova, druga je bila Italijanka Stefanie Horn, tretja pa je bila Nemka Ricarda Funk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin