Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
31. 5. 2019,
22.30

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Peter Kauzer Benjamin Savšek Luka Božič Anže Berčič kajak kanu

Petek, 31. 5. 2019, 22.30

4 leta, 10 mesecev

EP v kajaku in kanuju

Beni ne bo nič slabše spal, Kauzer pa ve, zakaj je prišel v Pau #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Peter Kauzer | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Petkov spored tekmovanja se je za slovenske reprezentanco v kajaku in kanuju na končal sanjsko, potem ko so kanuisti v ekipnih vožnjah postali evropski prvaki, kajakaši so pa bili drugi. Počitka ni, že v soboto kanuiste (11:05) in kajakašice (11:55) čakajo polfinalne vožnje, v nedeljo pa bodo nastopili še kajakaši in kanuistke.

Pau | Foto:

Savšek se zaveda, da ga v soboto čaka nov dan

V petkovih kvalifikacijah je najbolj blestel Benjamin Savšek, ki je bil tretji. Ljubljančan ima na progo v Pauju še posebno lepe spomine. Leta 2017 je ne tej progi postal svetovni prvak. Beni, kot ga kličejo prijatelji, se lahko pohvali tudi z naslovom evropskega prvaka iz leta 2015.

Savšek je že izkušen tekmovalec in dobro ve, kako se mora pripraviti na polfinale, tako da tudi dan pred pomembno tekmo nič slabše ne spi. Zaveda se, da ga v soboto čakata nova tekma in nov dan. Bo kaj časa za praznovanje zlate medalje? "Seveda ne. Moram biti osredotočen na posamično tekmo. Po evropskem prvenstvu se bom veselil uspehov, ki jih bom tukaj dosegel. Mislim, da bom moral po razglasitvi v ekipnih vožnjah to vožnjo odklopiti. V soboto me čaka še pomembnejši dan zame in upam, da mi bo čoln še bolje stekel," je povedal naš najboljši kanuist.

zlata medelja, kanuist
Sportal Kanuisti postali evropski prvaki, Kauzerju novico povedal oče #video

Kauzer: Svet se ne bi Peter Kauzer | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc  podrl

O uspehih in izkušnjah Petra Kauzerja ne gre izgubljati besed, a 35-letni Hrastničan zelo dobro ve, po kaj je prišel v francoski Pau. "Lepo je, da smo dobili medaljo. Svet se ne bi podrl, če je ne bi, ampak lepo se je poveseliti s kolegoma z ekipe. Glavna tekma je še pred nami. Jaz sem v Pau prišel zaradi posamične tekme. In na takšen način sem se tudi pripravljal."

Peter Kauzer
Sportal Peter Kauzer je ravno prav zadovoljen, a pred njim je še dolg dan

Luka Božič si želi nadaljevati v takšnem slogu

Kar nekaj izkušenj ima tudi Luka Božič, ki je bil lani naš najboljši kanuist. V skupnem seštevku svetovnega pokala je pristal na drugem mestu. Primorski kanuist upa, da bo v soboto nadaljeval v takšnem slogu kot na ekipnih tekmah.

"Upam, da bo šlo tako tudi naprej in da bom tudi posamično pokazal to, kar smo pokazali v ekipni vožnji. Prav zagotovo je sezono lepo začeti s takšnim uspehom. Najbolj pomembno je, da se spočijem, potem pa naprej. V soboto me najprej čaka polfinale. Progo si bo treba zelo dobro pogledati in videli bomo, kako se bo vse skupaj izteklo."

Luka Božič | Foto: Nina Jelenc Luka Božič Foto: Nina Jelenc

Berčič si želi le dobrih voženj

Istega mnenja je tudi Anže Berčič, tretji član zlate kanuistične ekipe. Ta meni, da bo šel v soboto veliko lažje na štart, potem ko ima v žepu že medaljo.

"Če se dobro začne, je tudi večja možnost, da se dobro nadaljuje. V soboto je nov dan, treba se bo dobro spočiti in čim bolje pripraviti na tekmo," je vodoma povedal Berčič. Ta si v polfinalu in morebitnem finalu želi čim boljše vožnje. In kako pomemben je zanj rezultat? "Rezultat je pomemben, ampak ne moreš napovedati rezultata. Bolje deluje, če napreduješ z dobro vožnjo, kar pomeni tudi visoka mesta."

Poleg omenjenih bosta v soboto nastopili še kajakašici Eva Terčelj in Ajda Novak, v nedeljo bosta poleg Petra Kauzerja nastopila še  Martin Srabotnik in Niko Testen.

Ne spreglejte