SiolNET. Sportal Drugi športi
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EP v kajaku in kanuju

Kanuisti postali evropski prvaki, Kauzerju novico povedal oče #video

0,83

termometer

zlata medelja, kanuist
Foto: Nina Jelenc

Na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah v francoskem Pauju so končane ekipne vožnje. Že takoj na začetku so nas razveselili naši kanuisti, ki so postali evropski prvaki. Kajakaši Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Niko Testen so bili na koncu drugi, kajakašice in kanuistke pa so bile osme.

Pau Že takoj so za veliko veselje poskrbeli Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič, ki so postali evropski prvaki. Za to trojico je to že drugi naslov na evropskem prvenstvu, potem ko so zmagali že leta 2014 na Dunaju. Za skupno 17. medaljo so dobro uro pozneje poskrbeli še kajakaši.

Izjava Luke Božiča takoj pa zmagi:

Zmagali za pičlih 16 stotink

Benjamin Savšek: Bila je zelo lepa vožnja Benjamin Savšek: Bila je zelo lepa vožnja Foto: Nina Jelenc Naši fantje so drugouvrščene Francoze prehiteli za pičlih 16 stotink, tretja pa je bila reprezentanca Rusije. Za našo zlato trojico je to zagotovo imeniten obet za sobotno posamično tekmo. Za slovensko reprezentanco je to skupno ekipno sedma zlata medalja.

"Bila je zelo lepa vožnja. Združili smo svoje ege v ekipni duh. Vožnja je bila lepa in brez napak. Vesel sem, da smo prišli do naslova v ekipnih vožnjah. Upam, da bomo ta val držali še naprej," je takoj po tekmi povedal Savšek. Priznal je, da je bilo na cilju zelo napeto, ko so čakali še preostale reprezentance, da pridejo v cilj.

Peter Kauzer: Bil je neumen dotik

Pri srebrnih kajakaših so vozili Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Niko Testen. Ti so za lepo novico izvedeli šele nekaj minut po svojem nastopu. Sodniki so jim najprej prisodili štiri kazenske sekunde in bili zunaj dosega medalj. Nato so jim po pritožbi naše reprezentance odvzeli dve kazenski sekundi, kar je na koncu zadostovalo za drugo mesto. Prepričljivo so zmagali Čehi, tretje mesto pa so si privozili Nemci.

Peter Kauzer Foto: Boštjan Boh "Pero, drugi ste!"

"Vedel sem, da sem sam napravil en dotik. Kolega sem vprašal, ali sta naredila dotik, dejala sta mi, da ne. Videl sem, da so naši trenerji vložili protest, ki je bil pozneje uspešen. Sam pravim, da je, če ni bilo dotika, pravilno, da nam ga vzamejo. Če bi bil, je prav, da ga nam dosodijo. Očitno dotika ni bilo. To je pokazal tudi video," je po prihodu iz vode povedal Peter Kauzer, ki mu je novico, da so drugi, povedal kar njegov oče. Ta mu je čez jezero zavpil: "Pero, drugi ste!"

Slovenske kajakašice in kanuistke osme

Pri kajakašicah so nastopile Eva Terčelj, Urša Kragelj in Ajda Novak, ki so že na začetku proge zapravile možnost za visoko uvrstitev. Za naša dekleta so bila usodna deveta vrata, potem ko jih je ena izmed tekmovalk spustila, in tako dobile pribitek 50 sekund. Njihova vožnja je na koncu zadostovala za osmo mesto.

Slovenske kanuistke so vozile v postavi Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar in Lea Novak. Na koncu so bile, prav tako kot njihove kolegice v kajaku, osme.

V soboto bo v polfinalu nastopila tudi naša kajakašica Eva Terčelj. V soboto bo v polfinalu nastopila tudi naša kajakašica Eva Terčelj. Foto: Nina Jelenc

V soboto bodo imeli Slovenci v ognju pet čolnov

V soboto bodo na sporedu končne odločitve med kanuisti in kajakašicami. Med kanuisti bodo nastopili vsi trije: Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič, med kajakašicami pa sta se v polfinale prebili Eva Terčelj in Ajda Novak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin