Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
2. 10. 2015,
8.00

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dejan Testen kajak kanu

Petek, 2. 10. 2015, 8.00

8 let, 3 mesece

Snubijo ga Japonci, doma pa ima svetovne prvake

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pod njegovim vodstvom je zrastlo kar nekaj vrhunskih tekmovalcev, prednjačita ena glavnih kandidatov za olimpijsko medaljo Luka Božič in Sašo Taljat, zdaj pa ga snubijo Japonci.

Dejan Testen je človek, za katerega bi lahko rekli, da je Most na Soči postavil na zemljevid sveta. Nekdaj tudi sam odličen tekmovalec je danes vrhunski trener. Pod njegovim vodstvom nastajajo svetovni prvaki. V zadnjih letih najbolj izstopata lanska svetovna prvaka in ena izmed glavnih kandidatov za olimpijsko medaljo v Rio de Janeiru Luka Božič in Sašo Taljat.

Ljubo in Đoni, kot ju kličejo v kajakaških krogih, rezultatsko nista ponovila lanske sezone. Kljub nekoliko slabšim rezultatom v ekipi niso obupali. "Kar zadeva tempiranje forme, sem zelo zadovoljen, saj smo videli, da znamo delati. Pomembno je, da smo ostali mirni, saj smo po rezultatskem neuspehu ostali prisebni in se vseskozi zavedali, kam spadamo," nam je uvodoma povedal Testen.

"Tega nočem pogrevati"

Vso sezono je imel najboljši slovenski dvojec kar nekaj smole s spornimi sodniškimi odločitvami. Nič drugače ni bilo na svetovnem prvenstvu v Londonu, ko so jima sodniki na sedmih vratih dosodili sporni dotik in dve kazenski sekundi. Če dotika ne bi bilo, bi tekmovanje končala na drugem mestu, vendar sta glavni cilj – olimpijsko kvoto – dosegla. "Moram priznati, da sta Luka in Sašo v Londonu stvar sprejela bolje kot jaz. Skakal sem na protestih. Ko sem videl, da je francoski sodnik in da sta francoska čolna na drugem in tretjem mestu … Tega nočem pogrevati. Dogovorjeni smo, da sodniških odločitev ne bomo komentirali. Priznam, da sem prvič tako težko preživel, ker smo resnično vse vložili v to tekmo in skoraj ponovili lanski rezultat. Na koncu sem ostal brez orgazma (smeh). Sem pa zadovoljen, da sem ju v London pripeljal v tako dobri formi."

Odločiti se mora v prihodnjih dneh

Medtem ko sta šla Luka in Sašo na zaslužen dopust, pa ima naš sogovornik še veliko drugih skrbi. Njegove trenerske uspehe so namreč opazili tudi zunaj naših meja. Zagotovil nam je, da bo z Luko in Sašem delal do olimpijskih iger v Riu de Janeiru. "Lani sem ravno zaradi njiju odklonil delo z japonsko ekipo. Letos imam spet ponudbo na mizi. Odločiti se moram v prihodnjih štirinajstih dneh. Moramo pustiti, da gre življenje svojo pot. Trenutno se odločam v prid slovenskemu kajaku … Jasno je, da bom z Luko in Sašem delal do olimpijskih iger, vzporedno bi lahko delal tudi z japonsko ekipo. Potem imam težave v klubu, kjer imam zadaj tudi zelo močno zgodbo. Priznam, da sem v precepu. Ponudba je zelo mamljiva in vedeti je treba, da bi imeli Slovenci veliko poti odprtih tudi za olimpijske igre v Tokiu. Mislim na treninge, namestitve … Tisti, ki mi bodo ovirali to pot, bodo delali škodo tudi sami sebi," je še povedal kajakaški trener.

Ne spreglejte