Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 4. 2016,
17.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

gimnastika Tjaša Kysselef sašo bertoncelj

Sobota, 2. 4. 2016, 17.50

6 let, 6 mesecev

Slovenski telovadci tudi v Cottbusu pridno zbirali medalje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenski telovadci so prvi finalni dan svetovnega pokala v Cottbusu osvojili tri odličja. Rok Klavora je bil drugi na parterju, Tjaša Kysselef na preskoku in Sašo Bertoncelj na konju z ročaji sta bila tretja.

Rok Klavora je bil tako kot v Bakuju in Dohi drugi tudi danes v Cottbusu. Zmage se je veselil Brazilec Diego Hypolito, že dvakratni svetovni prvak na parterju, sicer pa dobitnik petih medalj s SP, z oceno 15,466. Klavora je dobil oceno 14,866. Tretji je bil Ukrajinec Oleg Vernjajev (14,833), večkratni dobitnik medalj z evropskih in svetovnih prvenstev ter evropskih iger, ki pa odličja na parterju na največjih tekmovanjih še nima.

"Včeraj sem se odločil, da bom kalkuliral. Kolebal sem med vajo z izhodiščno oceno 6,4 in 6,2. Videl sem, da so se ostali ogrevali za močne sestave. Računal sem, da bom šel z vajo 6,2. Brazilec je dobil oceno 15,4. Druga ocena je bila 14,8. Odločil sem se, da grem z vajo 6,2, jo naredim lepo in bo dovolj za stopničke. Za prvo mesto ne, ker je Hypolito lepo naredil. Moja vaja je bila lepa, podobna kvalifikacijski, čeprav sem v finalu dobil nižjo oceno. Sem zadovoljen. Ostali so 'kiksali', jaz sem lepo naredil in to je to," je povedal Klavora.

Na preskoku je najbolj prepričala 40-letna Uzbekistanka Oksana Čusovitina z oceno 14,700. Druga je bila Kitajka Jing Wu (14,350), tretja pa Kysselefova (13,966). Teji Belak se nastop ni posrečil, prejela je oceno 13,599 in končala na sedmem mestu.

Kysselefova je tako kot Klavora na vseh treh svetovnih pokalov v sezoni osvojila mesto na odru za zmagovalce. V Bakuju je bila druga, v Dohi pa tretja; v Katarju je pred njo končala Belakova.

Tudi Sašo Bertoncelj se je uvrstil na oder za zmagovalce. | Foto: Tudi Sašo Bertoncelj se je uvrstil na oder za zmagovalce.

Ni pričakovala medalje

"V Cottbusu nisem pričakovala medalje. konkurenca je bila 'huda'. Imela sem srečo, da sem jo dobila. Mislila sem, da bo dobro, če že pridem v finale, ko smo šli na tekmo. Izkoristila sem napake tekmice. Naredila sem svoje po najboljših možnostih. Potem sem samo čakala in gledala tekmo," je razložila Tjaša Kysselef in še priznala, da je v finalu naredila boljša skoka kot v kvalifikacijah, a nekaj manjših napak se ji še prikrade.

"Prvi skok sem padla. Malo sem razočarana. Težava je bila, ker sem bila zadnja v skupini. Od ogrevanja do skoka je trajalo. Imela sem mehke noge," pa je svoj ponesrečen nastop obrazložila Belakova.

Bertoncelj je bil na konju z ročaji tretji z oceno 14,700, enako oceno je prejel tudi Mehičan Daniel Corral. Prvi je bil Britanec Louis Smith (15,100), aktualni evropski prvak in svetovni podprvak, drugi pa Vernjajev (15,000). Tako kot pred tednom dni v Dohi, ko je nastopil prvič v sezoni, si je tretje mesto delil, a zaradi tega ni bil nič manj vesel.

"Tretji že spet, spet sem si ga delil. Fenomenalno. Zadovoljen sem bil, da sem prišel v finale zaradi vseh imenitnih telovadcev tukaj v Cottbusu. Potem pa še tole ... Na koncu sem tretji, sploh se ne morem pritoževati," pravi Sašo Bertoncelj, ki se tokrat ni toliko obremenjeval s še vedno razbolelim komolcem, tokrat ga je pestilo nekaj drugega: "Komolec za lažjo vajo ni težaven. Malenkostno doziram elemente, počasi bom stopnjeval. Danes je bil večji problem trebuh, nekaj sem pojedel in nisem vedel, ali bom sploh lahko tekmoval."

Ne spreglejte