Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
16.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kickboxing svetovno prvenstvo Dublin Tilen Zajc

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 16.40

8 let

Slovenski kickboxarji iz Dublina s sedmimi odličji, Zajc in Sinanbegovič svetovna podprvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska izbrana vrsta se s svetovnega prvenstva v kickboxingu, ki ga je od 21. do 29. novembra gostil Dublin na Irskem, vrača s sedmimi odličji, petimi bronastimi in z dvema srebrnima.

Slovenski borci in borke so si na svetovnem prvenstvu v kickboxingu v disciplinah point-fighting, light-contact in full-contact v konkurenci 755 tekmovalcev iz 62 držav priborili sedem odličij. Pet članov slovenske izbrane vrste je bilo bronastih. V tekmovalni disciplini light-contact Urša Terdin (v kategoriji do 70 kilogramov), David Žibrat (do 89 kilogramov) in Aleš Lorber (nad 94 kilogramov), ki je zaradi v polfinalu dobljene poškodbe moral predati dvoboj za preboj v finale.

V point-fightingu je tretje mesto dosegel Erik Zorn, medtem ko je bil v full-contactu v kategoriji do 71 kilogramov bronast Gregor Stračanek. Srebrni medalji sta osvojila Tilen Zajc in Admir Sinanbegovič

Za Zajca premočan le Američan Felton

Zajc v velikem finalu kategorije do 74 kilogramov v disciplini "point-fighting" kljub obetavnemu začetku na koncu ni uspel premagati favoriziranega Američana Jacka Feltona. "Ko sem prejel zadetek z nogo v glavo za novi dve točki vodstva Američana, mi je padla koncentracija, kar je tako izkušen borec seveda izkoristil. Kasneje sem očitno pregorel v želji nadoknaditi izgubljeno in se žal na koncu ni izšlo," je vtise strnil 21-letni Izlačan.

S predstavami svojega varovanca na tem prvenstvu je bil seveda zelo zadovoljen tudi Zajčev trener Srečko Rozman: "Predvsem mi je ob tem žal za tisto poškodbo gležnja, ki naju je spremljala skozi vse leto in nama preprečila več poti na močne turnirje, ki bi Tilnu dali potrebno samozavest in tudi psihično trdnost."

Tilen Zajc je bil kasneje, skupaj z Miho Drnovškom, tudi steber slovenske izbrane vrste v ekipnem tekmovanju, ki so ga začeli z zmago nad Irci, kasneje pa je sam tudi skoraj zrežiral preobrat v borbi z Nemci, ki so slovenski izbrani vrsti na koncu preprečili uvrstitev med dobitnike odličij.

Sinabegoviča ustavil šele izkušeni Rus

Tudi Sinanbegovič je finalni obračun z Rusom Sergejem Ponomarevem začel spodbudno in bil nenehno nevaren s prednjim nožnim polkrožnim udarcem, ki je večkrat našel cilj. Rus je na to odgovoril s stopnjevanjem tempa borbe in serijami ročnih udarcev ter sodniško odločitev prevesil v svojo korist. Za primorskega borca je to po tem, ko je bil lani drugi na evropskem prvenstvu v point-fightingu, že drugo zaporedno srebro na največjih tekmovanjih. "Zaradi omejenosti sredstev in majhnosti naše zveze za nas vsako srebro šteje kot zlato," pojasnjuje selektor Kickboxing zveze Slovenije Bojan Korošec: "Moramo upoštevati, da se naši tekmovalci merijo s profesionalci. Tudi Admirjev ruski nasprotnik ima več kot sto takšnih borb na največjih tekmovanjih. Zato vsa pohvala vsem našim fantom in dekletom, ki tako uspešno usklajujejo svoje zasebno življenje s takšnimi športnimi uspehi. Ta odličja so vsekakor velika spodbuda in tudi zaveza za delo naprej – tako v naših klubih, ki so temelj vseh teh uspehov, kot v krovni zvezi."

Ne spreglejte