Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 11. 2014,
19.18

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
karate svetovno prvenstvo KZS

Natisni članek

Nedelja, 9. 11. 2014, 19.18

8 let, 3 mesece

Slovenski karateistke in karateisti tudi v Bremnu praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V Bremnu se je končalo 22. člansko svetovno prvenstvo v karateju, na katerem je nastopila tudi številčna slovenska zasedba, a se iz Nemčije vrača praznih rok.

V katah sta slovenska predstavnika, Maša Simonič (KK Kovinar Maribor), sicer nosilka bronaste medalje iz letošnjega evropskega mladinskega prvenstva, in Aljaž Klaneček (KK Emona), tekmovanje končala že v po prvih dvobojih. Simoničevo je izločila Čehinja Veronika Miškova, Klančka pa Finec Pasi Hirvonen. Zmagi sta odšli na Japonsko, v moški konkurenci se je veselil Rjo Kijuna, med dekleti pa Kijo Šimicu.

V ekipnih katah sta zlati kolajni osvojili Nemčija v ženski in Španija v moški konkurenci. Tudi v športnih borbah (kumite) slovenski borke in borci niso imeli pretirane sreče. V kategorijah deklet do 50 in 55 kilogramov slovenskih predstavnic ni bilo, v kategoriji do 61 kilogramov pa je Tjaša Ristić (Karate klub Kranj) že v prvem krogu naletela na razpoloženo Avstrijko Stephanie Kaup in izgubila z 0:1.

Lina Pušnik (KK Nestor Žalec) je v kategoriji do 68 kilogramov izgubila prvi dvoboj, s 3:0 jo je premagala Švicarka Elena Quirici, Kaja Budič (KK Kolektor Idrija) pa je v kategoriji nad 68 kilogramov v prvem dvoboju priznala premoč Ekvadorki Valerii Echever.

Ristićevi, Pušnikovi in Budičevi se je v ekipnih borbah pridružila še nosilka srebrne medalje z letošnjega evropskega mladinskega prvenstva, Kati Florjančič (Športno društvo Gorica). Slovenke so v prvem krogu z 2:1 preskočile reprezentanco Čila, nato pa v drugem z 0:2 klonile proti Irankam.

V moški konkurenci ni bilo dosti bolje. V kategoriji do 60 kilogramov slovenskega predstavnika ni bilo, v kategoriji do 67 kilogramov pa je Sebastian Kantužer (KK Nestor Žalec) že v prvem dvoboju priznal premoč Tunizijcu Rabiiju Endoubiju. Rem Marič (Shotokan KK Grosuplje) je v kategoriji do 75 kilogramov izgubil proti Kitajcu Yahao Zhangu v prvem krogu, Sebastjan Budihna pa je izgubil proti Nizozemcu Morenu Sheppardu v prvem krogu dvobojev kategorije nad 84 kilogramov.

Dve zmagi pa je zabeležil Juš Markač (KK Selnica ob Dravi) v športnih borbah do 84 kilogramov. V prvem krogu je s 4:0 ugnal Američana Thileeja Sota, nato s 6:1 Srba Miloša Jovanovića, v tretjem krogu pa je naletel na Egipčana Mohameda El Kotbyja, ki je našega asa izločil z izidom 2:0, nato pa šele v polfinalu naletel na boljšega, zmagovalca kategorije, Gruzijca Gogita Arkanio.

Kantužerju, Mariču, Budinhi in Markaču sta se v ekipnih borbah pridružila še Matija Matijević in Danijel Rihtarič (KK Selnica ob Dravi). Slovenska šesterica je bila najprej s 3:0 boljša od ameriške ekipe, nato pa naletela na čvrste Francoze, ki so si napredovanje priborili s tesno zmago s 3:2.

Na tem svetovnem prvenstvu so se prvič pomerile tudi osebe s posebnimi potrebami. Slovenijo je zastopal Igor Dobrič (KK Žalec).

Ne spreglejte